Lounais-Häme

Tutoropettajille halutaan Forssassa jatkoa

Tutoropettajatoiminnasta on Forssan perusopetuksessa saatu hyviä kokemuksia. Toimintaa aiotaan edelleen jatkaa ja sille haetaan rahoitusta Opetushallitukselta. Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta myönsi tälle ja kahdelle muulle hankkeelle toteuttamisluvan.

Forssassa on tällä hetkellä neljä tutoropettajaa. Hankkeelle haetaan julkista rahaa vajaat 80 000 euroa. Omarahoitteisen osuuden summa olisi noin 20 000 euroa.

Forssan museo on suunnitellut Cotton Clash-hanketta, jonka tarkoituksena on nuorten ja lasten osallistaminen tekstiiliperintöön pelillistämisen keinoin. Hanke hakee Euroopan kulttuurivuoden rahaston rahoitusta Museovirastolta.

Ehtona hankkeen toteuttamiselle on julkisen rahoituksen saaminen. Julkista rahaa tavoitellaan 15 000 euroa, omarahoituksen määrä olisi 5 000 euroa.

Lisäksi lautakunta hyväksyi TFT-yhteishankkeen, jossa mukana ovat Forssan lisäksi Turku, Rauma, Salo, Uusikaupunki sekä Turku Science Park oy. Sopimuskumppaneiden rahoittaman hankkeen arvo kokonaisuudessaan 360 000 euroa. Forssan osuus tästä olisi noin 15 000 euroa. FL

Fingerpori

comic