Lounais-Häme

Leffa-arvio: Tuttua ja turvallista

Frozen 2 (USA, 2019). ★★★★ Ohjaus: Chris Buck & Jennifer Lee. Suomenkieliset äänet: Saara Aalto, Katja Sirkiä. K-7, kesto: 104 min. Bio-Kaari & Forssan Elävienkuvien Teatteri 26.12. alkaen.
Elsa, Anna, Kristoff ja Sven-poro seikkailevat jälleen. Kuva: Disney
Elsa, Anna, Kristoff ja Sven-poro seikkailevat jälleen. Kuva: Disney

Kolme vuotta edellisen seikkailun jälkeen Elsa, Anna ja Olaf ovat jälleen vaaran tiellä, kun vanha velka vaatii sovitusta.

Frozen – huurteinen seikkailu (2013) oli jättihitti, eikä ollut epäilystäkään siitä, jatkaisiko Disney suosikeiksi nousseiden hahmojen tarina tulevaisuudessa.

Ensimmäisenkin osan tehneiden Jennifer Leen ja Chris Buckin Frozen 2 tekee sen mitä on pyydetty ja luvattu (eikä yhtään sen enempää) ollen jännittävä, koskettava ja hauska koko perheen animaatioseikkailu, laserintarkkaan joulun aikaan suunnattu täsmätuote kaiken ikäisille animaatioiden ystäville.

Ja siinä se.

Frozen 2, vaikka laajentaakin maailmaansa, ei sen suuremmin tuo hahmoihin tai edes tarinaan yllättävyyttä, vaan tyytyy tarkasti seuraamaan sitä punaista lankaa, jonka maksava yleisö on oikeaksi todistanut.

Kuten asiaan tietenkin kuuluu, sanomaa pitää piirretyissä aina olla ja Frozen 2:n opetuksena on tutun ystävyyden ylistämisen lisäksi kaunis ajatus siitä, että vaikka kukaan ei tiedä kaikkia vastauksia, mitä tulevaisuus eteemme tuo, hyvät teot eivät sitä ainakaan pahenna.

Kotimaan dubissa jatkavat tutut äänet. Katja Sirkiä ja Saara Aalto ovat Anna ja Elsa ja Tero Koponen Olaf.

Ykkösessä Kristoffina jutellut Axl Smith on hyvin tiedetystä syystä vaihtunut Petrus Kähköseen ja Jarmo ”Salkkari-Seppo” Koski on yhä peikkopappa.

Uusina ääninä studiossa ovat piipahtaneet mm. Markus Blom ja Suvi Teräsniska, joka luonnollisesti myös laulaa.

Jo nyt miljardin dollarin tuottorajan ylittänyt Frozen 2 on turhankin varman päälle pelattu, mutta yhtä kaikki mukavasti perinteitä kunnioittava fantasiaseikkailu, joka tarjoaa pyhien ajaksi mukavaa puuhaa koko perheelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic