Tuuli puhalsi mäkimiehille rokulipäivän - Rukan kallis tuuliverkko hytisi joutilaana Koillismaan pikkupakkasessa

Kuusamo
23.11.2018, 18:43

Urheilu-uutiset

Navakaksi ja suunnaltaan hankalaksi äitynyt tuuli esti hypyt Rukan suurmäessä perjantaina. Puhuri pilasi ensin yhdistetyn joukkuemäen harjoitukset ja varakilpailun sekä lopulta myös miesten suurmäen harjoitukset ja karsinnan.
Koko ohjelma lykkääntyi lauantaille.
– Tuuli oli liian kova, kun verkot eivät suojanneet vastatuulelta, mutta olen toiveikas, että huomenna hypätään ja kilpaillaan, yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki kertoi.
Rukan mäen suojaksi kyhättiin suojaverkko kesällä 2016. Perjantaina tuuli kuitenkin puhkui suunnasta, jossa verkosta ei ollut apua.
– Tilanne oli täysin selvä. Tuuli tuli suoraan edestä eli suunnasta, josta sitä ei voi pysäyttää, mäkihypyn päävalmentaja Lauri Hakola totesi.
– Ennusteen mukaan tuulessa on yön aikana piikki ja aamulla parempi hetki. Huomisen aikana tuulen pitäisi tyyntyä iltaa kohden.

Uusi yritys aamuyhdeksältä

Yhdistetyn tilanne oli iltapäivän lopulla aivan hilkulla. Parin piirun muutos tuulen suuntaan olisi mahdollistanut hypyt, mutta illalla peli oli selvä. Tilanne huononi nopeasti, ja mäkimiesten ilmeet happanivat.
– Tuuli oli koko ajan pahenemaan päin, Hakola harmitteli.
– Mutta peruttu mikä peruttu.
Mäkiväki huristelee takaisin suurmäen kupeeseen lauantaina heti aamusta. Mäkimiesten harjoitus on tarkoitus aloittaa kello 9 ja karsinta tuntia myöhemmin.
Yhdistetyn miehet pyrkivät mäkeen kello 11. Yhdistetty alkaa koekierroksella, ja kilpailu on tarkoitus aloittaa kello 12.
Rukan talvikisoissa hypätään sunnuntaina toinen suurmäen kilpailu. Yhdistetty päättyy kisaviikonlopun viimeisenä kilpailupäivänä joukkuekilpaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic