Lounais-Häme

Tuulivoimavalitus ilmaa KHO:lle

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi kuntalaisten meluvaikutuksiin keskittyneen valituksen Forssan kaupungin tuulivoimapuisto-teemayleiskaavasta. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta ei ole KHO:n mukaan syytä muuttaa, joten Forssan kaupunginvaltuuston teemayleiskaava jää voimaan.

KHO hylkäsi myös valittajan ja 147 asiakumppanin vaatimuksen siitä, että Forssan kaupunki pitäisi määrätä korvaamaan muutoksenhakijoiden oikeudenkäyntikulut korkoineen.

Korkein hallinto-oikeus tutki valituksen kaikkien valittajien osalta., vaikka Forssan kaupunginhallitus vaati valituksen osittaista tutkimatta jättämistä.

Voimavapriikki oy on kaavaillut Kiimassuon alueelle kymmentä tuulivoimalaa, joista neljä tulisi Forssan puolelle ja kuusi Tammelan puolelle. Tammelan puolen yleiskaava mahdollistaisi jo rakentamisen, mutta Forssan puolen teollisuusalueen asemakaava on hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Voimavapriikin hallituksen puheenjohtaja Immo Sundholm toivoo, että asemakaavaprosessi etenisi nyt nopeasti. Hän harmittelee, että tuulivoimapuistohanke on vienyt kohta seitsemän vuotta ja on yhä kesken.

– Tämä on mielestäni aika kohtuutonta.

Tuulivoimarakentajat odottavat Suomessa nyt hallituksen teettämää terveysselvitystä 2017 ja uuden tuotantotuen jaon tarjouskilpailua ehkä 2018.

– Meillä on tehtävänä monenlaisia töitä ennen sitä, mutta Voimavapriikki-ryhmänä me uskomme ja kovasti teemme töitä sen eteen, että turbiinit tuottavat täällä jonain päivänä uusiutuvaa energiaa. Menee ainakin kaksi vuotta, ennen kuin kuokkaa saadaan maahan, Sundholm summaa.

Voimamylly oy:llä on puolestaan Humppilassa ja Urjalassa yhteensä 17 voimalan tuulivoimapuistohanke, jonka yleiskaavat ovat niin ikään korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä. Voimaloista 11 sijoittuisi Humppilaan 6 Urjalaan. Voimamyllyllä on samat taustavoimat kuin Voimavapriikilla.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksistä ei voi valittaa eteenpäin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic