Lounais-Häme

TV:n vaalitentit alkavat torstaina – Yle panostaa nuoriin ja maahanmuuttajataustaisiin äänestäjiin

Seija Vaaherkumpu ja Sakari Sirkkanen juontavat kaksi Suurta vaalikeskustelua TV1:ssä. Kuva: Jyrki Valkama
Seija Vaaherkumpu ja Sakari Sirkkanen juontavat kaksi Suurta vaalikeskustelua TV1:ssä. Kuva: Jyrki Valkama

Eduskuntavaalien lähestyminen näkyy myös televisiokanavilla. Ylen valokeilassa ovat erityisesti nuoret, ensimmäistä kertaa äänestävät, maahanmuuttajataustaiset ja vieraskieliset äänioikeutetut.

– Yle pyrkii äänestysaktiivisuuden nostamiseen kannustamalla kaikkia äänestämään. Haluamme välittää ajatuksen, että jokaisella on mahdollisuus osallistua suomalaisen demokratian ylläpitoon ja vaikuttaa siihen, sanoo Ylen vaalisisältöjen päätuottaja Petri Kejonen.

Kaksituntinen Suuri vaalikeskustelu avaa vaaliohjelmiston torstaina 14.3. Seija Vaaherkumpu ja Sakari Sirkkanen selvittävät, mikä puolueita erottaa ja miten ne laittaisivat terveydenhuollon kuntoon ja millä rahalla ne torjuvat ilmastonmuutosta.

Soten kaatuminen ja hallituksen eroaminen tuovat oman lisänsä keskusteluun.

Toinen suuri vaalikeskustelu samalla kokoonpanolla pidetään aivan vaalien alla 11.4.

Vaalitenttejä eri kanavilla

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tentit nähdään 18.3.–1.4. Kirsi Heikelin ja Olli Seurin vetäminä.

Pienpuolueiden vaalitentti pidetään heti suurempien puolueiden jälkeen tiistaina 2.4. Pienpuolueiden puheenjohtajia tenttaa Jari Niemelä.

Lisäksi huhtikuun alussa on tulossa kaksi eduskuntavaalien teemalähetystä ilmastosta sekä työstä ja toimeentulosta TV1:ssä.

MTV3:n vaalitentit ovat vuorossa 2. ja 10. huhtikuuta. Kanavalla nähdään myös uudenlainen Sinustako kansanedustaja -ohjelma, jossa ehdokkaat ottavat mittaa toisistaan väittelyssä ja puhetaidoissa.

 

Suuri vaalikeskustelu TV1:ssä torstaina 14.3. klo 21.00

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti