Lounais-Häme

Twitter on julkaissut kymmenen miljoonan tviitin tietokannan trolliviesteistä, joiden taustalla ovat Venäjä ja Iran

Washington
18.10.2018, 14:07

Ulkomaat

Sosiaalisen median alusta Twitter on julkaissut kymmenen miljoonan viestin tietokannan tviiteistä, joita lähettäneet käyttäjätunnukset on pystytty kytkemään Venäjältä ja Iranista lähtöisin oleviin vaikutuskampanjoihin. Varhaisimmat tviitit ovat vuodelta 2009.
Twitterin mukaan vaikutuskampanjoihin osallistuneista käyttäjätunnuksista 3 841 oli peräisin Venäjältä ja 770 mahdollisesti Iranista. Aineistoon kuuluu myös yli kaksi miljoonaa kuvaa ja videota.
– Avaamme tämän tietokannan, jotta voisimme kannustaa tutkijoita ja akateemikkoja ympäri maailmaa tutkimaan näitä käytösmalleja, Twitter kertoo tiedotteessaan.
Atlantic Council -ajatushautomon tutkijat saivat tutustua aineistoon ennen sen julkaisua. Heidän mukaansa vaikutuskampanjoita toteuttavat verkkohäiriköt eli trollit yrittivät hyödyntää heikkouksia, jotka ovat seuranneet yhdysvaltalaisen äänestäjäkunnan jakautumisesta.
– Venäläiset ja iranilaiset trollitehdasoperaatiot näyttivät, että Yhdysvaltojen yhteiskunta oli hyvin haavoittuvainen tietyntyyppisille trolleille, muttei kaikille. Onnistuneet trollit piileskelivät tarkkaan muotoiltujen persoonallisuuksien takana, tuottivat uutta ja iskevää sisältöä, soluttautuivat aktivistiyhteisöihin ja pyrkivät syventämään jakolinjoja kielenkäytöllään, kirjoittaa analyysin tehnyt ajatushautomon aliosasto.

https://about.twitter.com/en_us/values/elections-integrity.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic