Lounais-Häme Forssa

Työhyvinvointia yhteistyöllä: INTO-hanke etsi uusia ratkaisuja yrityselämän arkeen

Kolmivuotinen hanke saattoi yhteen oppilaitosten ja yritysmaailman osaamisen.
Jospak Oy:n tuotannon esimies Juha Raistakka, Kiipulasäätiön Maija-Leena Kaikkonen ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän Anni Hult ovat tyytyväisiä Into-hankkeen tuloksiin. Kuva: Tapio Tuomela
Jospak Oy:n tuotannon esimies Juha Raistakka, Kiipulasäätiön Maija-Leena Kaikkonen ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän Anni Hult ovat tyytyväisiä Into-hankkeen tuloksiin. Kuva: Tapio Tuomela

Oppilaitosyhteistyönä toteutettu INTO-hanke saa päätöksensä kesäkuun lopussa. Kolme vuotta jatkuneen hankkeen tavoitteena on ollut parantaa pk-yritysten työhyvinvointia ja sen kautta vaikuttaa positiivisesti yritysten tuottavuuden kasvuun. Mukana on ollut yhteensä 30 yritystä eri toimialoilta. Hanketta hallinnoivan Hyria koulutus Oy:n lisäksi oppilaitosyhteistyössä ovat olleet mukana Lounais-Hämeen ammatillinen koulutuskuntayhtymä, Kiipulasäätiö, Koulutuskuntayhtymä Tavastia sekä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

– Yritykset ovat olleet kiinnostuneita toiminnastamme. Monen yrittäjän arki on kiireistä ja yhdeksi haasteeksi hankkeen aikana osoittautui aikataulujen yhteensovittaminen, Anni Hult Lounais-Hämeen koulutusyhtymästä toteaa.

Hankkeeseen haettiin mukaan erityisesti yrityksiä, joissa on käynnissä suuria muutoksia tai niissä tehtävä työ on tavallista kuormittavampaa. Hanke eteni jokaisen yrityksen kohdalla yksilöllisesti. Projektin alussa kartoitettiin yrityksen tarpeet ja toiveet. Sen jälkeen lähdettiin etsimään työtapoja, joilla kehityskohtiin voidaan vaikuttaa. Toimintamalleihin vaikutti hankeyhteistyössä olleista oppilaitoksista löytyvä osaaminen.

– Teimme esimerkiksi työilmapiirikartoituksia ja hyvinvointimittauksia. Haastattelimme yritysten työntekijöitä, jotta löytäisimme oikeat kehitysalueet. Oppilaitoksille projekti tarjosi lisää osaamista ja verkostoja, Kiipulasäätiön työyhteisövalmentaja Maija-Leena Kaikkonen kertoo.

Jokaisen yrityksen omien tapaamisten lisäksi projektiin on kuulunut neljä seminaaria ja 15 teema-iltaa eri puolilla Kanta-Hämettä. Keskiviikkona hanke huipentui Forssassa järjestettyyn päätöstilaisuuteen, jossa teemana oli sisäisen motivaation merkitys työyhteisössä.

Yksi Into-hankkeessa mukana olleista yrityksistä on forssalainen startup-yhtiö Jospak Oy. Yritys on perustettu vuonna 2014, mutta sen teollinen tuotanto on ollut käynnissä vuoden ajan. Jospak Oy:n tuotannon esimies Juha Raistakan mukaan yrityksen alkutaival on ollut paras ajankohta hankkeen tuomille uusille näkökulmille.

– Vanhojen toimintatapojen muuttaminen on paljon vaikeampaa kuin uusien luominen puhtaalle pohjalle. Olemme pieni yritys, joka on vielä luomassa omaa toimintakulttuuriaan. Nyt kun kaikki on vasta alkuvaiheessa, on hyvä saada käytännöt kerralla kuntoon, hän perustelee.

Mukanaolo hankkeessa on antanut Jospak Oy:lle paljon muutakin kuin työhyvinvointiin liittyviä neuvoja. Puolessa vuodessa saadut vinkit ovat ulottuneet kaikille yrityselämän osa-alueille pelastussuunnitelmasta rekrytointiin. …

– Hankkeen myötä olen päässyt kevään aikana istumaan kouluttajan kanssa alas sellaisten asioiden äärelle, joita normaalisti hektisessä arjessa ei tulisi pohdittua. Lisäksi se on tarjonnut myös vertaistukea toisilta yrittäjiltä, Raistakka summaa. FL

INTO-hanke

Toteutusaika: 1.8.2016 –30.6.2019

Mukana 30 kantahämäläistä yritystä.

Tavoitteena lisätä työhyvinvointia mikro- ja pk-yrityksissä.

Toteutetaan kantahämäläisten oppilaitosten yhteistyöhankkeena. Lounais-Hämeestä mukana hankkeessa on Faktia.

Uusimmat