Lounais-Häme Forssan seutu

Työntekijät antoivat tuomion työhyvinvoinnista hykyssä: "Hyvää keskitasoa"

Hyvinvointikuntayhtymän henkilöstö kokee pitkälti viihtyvänsä työssään. Kuva: Tapio Tuomela
Hyvinvointikuntayhtymän henkilöstö kokee pitkälti viihtyvänsä työssään. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymähenkilöstön työhyvinvointi näyttää tuoreen kyselyn perusteella kokonaisuudessaan kohtalaisen hyvältä. Hyvän kehityksen vastapainona on myös valtakunnallista epäsuotuisaa kehitystä.

Esimiehet käsittelevät tulokset työyksiköissään ensi helmikuun loppuun mennessä ja pohtivat kehitysehdotuksia yhdessä henkilöstön kanssa.

Tutkimustulosten mukaan eniten myönteistä kehitystä on tapahtunut siinä, että työntekijät kokevat muutokset työssä aiempaa positiivisempina ja arvioivat heillä olevan mahdollisuuksia vaikuttaa muutoksiin. Yhä suurempi osa kokee työnsä mielekkääksi ja pystyy vaikuttamaan työaikoihinsa.

Työntekijät kokevat muun muassa varsin laajasti työyhteisön tavoitteelliseksi ja toimivaksi.

Lue lisää: Hykyssä alkavat yyteet.

Vastausprosentti peräti 75

Työterveyslaitos suoritti työhyvinvointikyselyyn koko kuntayhtymän henkilökunnalle syyskuusta lokakuun loppuun. Samaan työhyvinvointikyselyyn otti osaa monta terveysalan organisaatiota kuten Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri. Kyselyssä oli tänä vuonna lähes 9000 vastaajaa.

Tämänvuotinen kysely tapahtui aiemmasta poiketen ainoastaan sähköisesti ilman paperisia vastauslomakkeita, mikä laski organisaatioiden vastausprosenttia. FSHKY:n henkilöstö vastasi kyselyyn kaikkein aktiivisimmin, vastausprosentti oli 75.

Henkilöstö niin Hykyssa kuin varsinkin valtakunnallisesti on kokenut aiempaa enemmän väkivaltaa työssä, työpaikkakiusaamista sekä työn ja muun elämän yhteensovittamisen vaikeutta. Työstressin ja erilaisten epävarmuustekijöiden kokeminen ei ole hellittänyt.

”Hyvää keskitasoa”

FSHKY:n vs. henkilöstöpäällikkö Milla Ahtiainen arvioi, että tulokset olivat aiempien vuosien tapaan hyvää keskitasoa.

– Tuloksia pidetään ihan hyvinä ja kehittämiskohteita löytyy aina, mutta siellä on monessa kohtaa asiat todella hyvin.

Tutkimuksen tulokset on käyty jo läpi FSHKY:n johdossa ja yhtymähallituksessa sekä esimiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja luottamusmiesten kesken. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic