Lounais-Häme Forssa

Työntekijä menetti osan sormestaan salaatteja pakatessaan Forssassa

Hovioikeus hylkäsi forssalaisen salaattitehtaan työnjohtajaa vastaan nostetut syytteet.

Myös hovioikeus on hylännyt syytteet työnjohtajaa vastaan, jonka alainen menetti osan sormestaan forssalaisella salaattitehtaalla.

Turun hovioikeus piti tiistaisella päätöksellään voimassa käräjäoikeuden tuomion, jossa yritys määrättiin maksamaan korvauksia kivusta sekä pysyvästä haitasta.

Molemmat oikeusasteet sen sijaan hylkäsivät työnjohtajaa vastaan nostetut syytteet työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta.

Syyttäjä ja sormensa loukannut työntekijä olivat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

 

Työtapaturma sattui Forssassa salaatteja valmistavassa ja pakkaavassa yrityksessä marraskuussa 2014.

Salaattien annostelijan mentyä tukkoon työntekijä oli ensin yrittänyt puhdistaa konetta. Kun hän havaitsi jumiutuneen kaalinpalan, hän nosti sen sormin pois koneesta. Samalla koneen liikkuva mäntä pääsi leikkaamaan palan hänen etusormestaan.

Kone leikkasi sormen poikki kohdasta, jossa kynsi normaalisti alkaisi.

Käräjäoikeudessa kuullun todistajan mukaan tehtaalla ei ollut annettu ohjetta siitä, miten tukostilanteessa pitäisi toimia, joten työntekijät olivat kehittäneet omia ratkaisuja ongelmatilanteisiin. FL

 

 

Oikaisu 19.12.2018: Uutisen painetussa lehdessä 19.12. julkaistussa versiossa oli virhe. Toisin kuin painetun lehden uutisessa kerrottiin, syytteen tehtaan työnjohtajaa vastaan nosti kihlakunnansyyttäjä, eikä työtapaturman uhriksi joutunut henkilö.

Uusimmat

Fingerpori

comic