Lounais-Häme

Työntekijälle tuntuvat palkkasaatavat hovista

Turun hovioikeus määräsi forssalaisen ravintolapalveluja tuottavan yrityksen maksamaan palkkasaatavia ravintolassa työskennelleelle miehelle.

Puuttuvien palkanlisien, lomapalkkojen ja lomarahojen yhteissumma kohoaa yli 24 000 euron. Lisäksi maksettavaksi tulevat sivukulut ja viivästyskorot. Saatavia oli kertynyt helmikuusta 2013 toukokuuhun 2015 asti.

Työntekijä valitti Kanta-Hämeen käräjäoikeuden keväällä 2016 tekemästä päätöksestä hovioikeuteen.

 

Työantaja hyväksyi työntekijän vaatiman palkanlisien laskentaperusteen eikä siitä riidelty hovioikeudessa. Osa työntekijän lomaltapaluurahavaatimuksista hylättiin hovioikeudessa perusteettomina.

Lisäksi yritys määrättiin maksamaan työntekijän oikeudenkäyntikulut. Käräjäoikeuskäsittelystä niitä kertyi lähes 7 000 euroa ja hovioikeuskäsittelystä noin 3 500 euroa. Yritys määrättiin myös vastaamaan omista, yli 7 000 euron oikeudenkäyntikuluista.

Hovioikeus hylkäsi työntekijän vaatimukset asianosaiskulujen korvaamisesta.

 

Työnantajalla ja työntekijällä oli eriävät näkemykset työntekijän esimiesasemasta. Oikeusasteet katsoivat, että työtekijä ei ollut esimiesasemassa, ja häneen piti soveltaa yleissitovaa työehtosopimusta. Eripuraa oli myös työsopimuksesta sekä sovitusta palkkauksesta ja sen määräytymisperusteista.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus oli hylännyt työntekijän vaatimukset kokonaisuudessaan, mutta hovioikeus päätti toisin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic