Lounais-Häme

Työpäivä ministerin matkassa

Kolmatta vuotta FAI:ssa media-assistentiksi opiskeleva Elisa Juhala oli opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen matkassa yhden työpäivän ajan osana Nuori Yrittäjyys ry:n NY Job Shadow -teemapäivää.

Varsinaisesti NY Job Shadow -päivää vietetään vasta ensi tiistaina, mutta Juhalan ja forssalaisministerin yhteinen päivä oli jo viikkoa aikaisemmin Grahn-Laasosen virkamatkan vuoksi.

-Olin mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa, jonka kautta minulla oli valokuvausyritys. NY:stä soitettiin minulle, että haluanko mukaan Job Shadow’hun, Juhala kertoo.

-Sanni oli toivonut opiskelijaa nimenomaan Forssan seudulta, mitä kautta päädyin mukaan.

Grahn-Laasosen ja sitä kautta myös Juhalan tiistai oli kiireinen. Työpäivään mahtui kokousten lisäksi useampia eri julkistamistilaisuuksia, joita oli Helsingin lisäksi Lahdessa ja Iitissä.

-Ainakin sen opin päivän aikana, että ministerin työ on raskasta ja nopeatempoista – mielenkiintoistakin, mutta se ei ehkä olisi minua varten, Juhala naurahtaa.

Juhala kertoo, että hänelle itselleen ei tehtäviä jaettu, vaan päivä koostui lähinnä Grahn-Laasosen seuraamisesta ja ministerin kanssa juttelusta.

-Juttelimme esimerkiksi siitä, kun olin Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. FAI:lla on siihen mahdollisuus, mutta puhuimme juuri siitä, että sama mahdollisuus pitäisi olla muillakin kouluilla, etenkin ammatillisella puolella. Yritysopinnoille olikin nyt kai saatu rahoitusta, Juhala sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti