Lounais-Häme

Työpäivä ministerin matkassa

Kolmatta vuotta FAI:ssa media-assistentiksi opiskeleva Elisa Juhala oli opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen matkassa yhden työpäivän ajan osana Nuori Yrittäjyys ry:n NY Job Shadow -teemapäivää.

Varsinaisesti NY Job Shadow -päivää vietetään vasta ensi tiistaina, mutta Juhalan ja forssalaisministerin yhteinen päivä oli jo viikkoa aikaisemmin Grahn-Laasosen virkamatkan vuoksi.

-Olin mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa, jonka kautta minulla oli valokuvausyritys. NY:stä soitettiin minulle, että haluanko mukaan Job Shadow’hun, Juhala kertoo.

-Sanni oli toivonut opiskelijaa nimenomaan Forssan seudulta, mitä kautta päädyin mukaan.

Grahn-Laasosen ja sitä kautta myös Juhalan tiistai oli kiireinen. Työpäivään mahtui kokousten lisäksi useampia eri julkistamistilaisuuksia, joita oli Helsingin lisäksi Lahdessa ja Iitissä.

-Ainakin sen opin päivän aikana, että ministerin työ on raskasta ja nopeatempoista – mielenkiintoistakin, mutta se ei ehkä olisi minua varten, Juhala naurahtaa.

Juhala kertoo, että hänelle itselleen ei tehtäviä jaettu, vaan päivä koostui lähinnä Grahn-Laasosen seuraamisesta ja ministerin kanssa juttelusta.

-Juttelimme esimerkiksi siitä, kun olin Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. FAI:lla on siihen mahdollisuus, mutta puhuimme juuri siitä, että sama mahdollisuus pitäisi olla muillakin kouluilla, etenkin ammatillisella puolella. Yritysopinnoille olikin nyt kai saatu rahoitusta, Juhala sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic