Lounais-Häme Ypäjä

Työryhmältä yksimielinen esitys Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi – Valtuusto päättää valinnasta huomenna

Valtuusto päättää valinnasta huomenna. Haku- ja haastattelutyöryhmän esitys on yksimielinen.
Hevospitäjän uudesta kunnanjohtajasta päätetään torstaina kunnanvaltuuston kokouksessa. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi esitetään koulutuskuntayhtymä Tavastian koulutuspäällikkönä työskentelevää, hallintotieteiden maisteri Riikka Riihimäkeä. Riihimäki asuu Jokioisilla. Varasijalle haku- ja haastattelutyöryhmä esittää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä työskentelevää johtavaa ylihoitajaa, terveystieteiden ja kasvatustieteen maisteri Marjo Saarenmaata Forssasta.

Työryhmän esitys huomenna kokoontuvalle kunnanvaltuustolle on yksimielinen. Työryhmään ovat kuuluneet kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto. Hakuprosessi ja kokonaisarviot esiteltiin valtuustoryhmille tiistaina.

Ypäjän kunnanjohtajan paikkaan saatiin kahdella hakukierroksella yhteensä kahdeksan hakemusta ja yksi suostumus. Työryhmä haastatteli hakijoista viisi. Haastatteluissa käytettiin työryhmän laatimaa, valtuuston asettamia kelpoisuusehtoja noudattelevaa haastattelurunkoa.

 

Aiheesta aiemmin: Neljä uutta ehdokasta Ypäjän kunnanjohtajaksi – Kunnanhallitus käsittelee hakemuksia tiistaina

 

Työryhmän esitys Riikka Riihimäen valinnasta perustuu hakijan työkokemuksen kautta hankkimaan julkishallinnon ja -talouden vahvan osaamisen, verkostojen, tulevaisuusorientoituneen ja kehittämismyönteisen työotteen, esimiestehtäviin liittyvän kokemuksen, sekä henkilökohtaisten ominaisuuksien muodostamaan kokonaisarviointiin.

Riihimäki on työskennellyt ammattikoulutuksen parissa 20 vuotta. Hän kertoo, että uudet haasteet ja kotiseuturakkaus saivat hakemaan Ypäjän kunnanjohtajan virkaa.

– Olen Forssan seudulta kotoisin, sukujuureni ovat Ypäjällä ja Humppilassa. 20 vuoden Hämeenlinnassa työskentelyn aikana en ole kokenut tarvetta muuttaa kaupunkiin, vaikka se mukava paikka onkin, Riihimäki kertoo.

Riihimäki asuu Jokioisilla miehensä ja kahden kouluikäisen lapsensa kanssa. Riihimäen puoliso on ammatiltaan yrittäjä ja maanviljelijä.

– Minulla on itsellänikin pienyrittäjätausta, eli tunnen myös sen todellisuuden. Ammattikoulutuksen puolella työskennellessäni olen tehnyt paljon töitä työn ja koulutuksen kohtaannon kanssa. Uskon, että tätä osaamista voin käyttää myös kotiseutuni hyödyksi.

– Yrityspuolen aito tuntemus tekee myös työllisyyden edistämisestä huomattavasti helpompaa.

 

Riihimäen ja Saarenmaan lisäksi virkaa hakivat hallintotieteiden maisteri Matti Kannus, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Laine, kauppatieteiden tohtori Riitta Laulajainen, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Mikko Mäkelä, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho ja oikeustieteen maisteri Magnus Tuomaala. Suostumuksensa toimitti insinööri (YAMK) Kari Tasala.

Ypäjän va. kunnanjohtaja Sam Vuorinen siirtyy Myrskylän kunnanjohtajaksi. Vuorisen viimeinen työpäivä Ypäjällä on 19.2. FL

 

Päivitetty 13.2.2018 klo 12.15

Lisätty Riikka Riihimäen kommentit.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic