Lounais-Häme Forssa

Työryhmän voimin ytyä ja taustatietoa Forssan kaavoitukseen – Seitsikko puntaroi kaavahankkeita

Seitsikko keskustelee kokouksissaan forssalaisista kaavahankkeista.
Forssan kaupungilla on lähes koko ajan meneillään tai vireillä kaavoitusta ja muuta maankäyttöä koskevia hankkeita. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan kaupungilla on lähes koko ajan meneillään tai vireillä kaavoitusta ja muuta maankäyttöä koskevia hankkeita. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupungin uusi epävirallinen kaavoitustyöryhmä pyrkii osaltaan sujuvoittamaan ja nopeuttamaan kaavahankkeita, joita maanomistajat kaavoituspyyntöinä kaupungille esittävät.

– Siinä puolin ja toisin kuunnellaan tarpeita ja toiveita, jonka jälkeen prosessi vasta virallisesti alkaa, sanoo kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

– Minusta tämä on hieno tapa ottaa kuntalaiset vielä voimakkaammin mukaan tähän työhön ja lähemmäksi päätöksentekoa.

Työryhmä nojaa lain kirjaimeen ja henkeen kaavoituksen osallisten kuulemisesta ja osallistamisesta.

Kaavoitustyöryhmä voi jo varhaisessa vaiheessa puntaroida kaupungin tavoitteita kaavoitukselle.

Kaavoittajan työtä tukevan työryhmän tarkoituksena on hyödyttää etenkin kaavoituksen ideointia, suunnittelua ja muuta valmistelua sekä kaavoituksen tulosten arviointia ja muuta täytäntöönpanoa.

Kaavoitustyöryhmä ei ole kaupungin virallinen toimielin, eikä se toimivallattomana tee muita velvoittavia päätöksiä. Työryhmän työskentely on tiedon siirtoa ja keskustelua kaavoista ja erilaisista kaavahankkeista. Työryhmätyöskentelyn eduksi arvioidaan paikallistuntemuksen kasvu.

Työryhmä voi käsitellä kaavoituskatsausta, ennen kuin se viedään lautakuntaan. Työryhmä myös keskustelee kaavahankkeista ennen kaavaluonnoksen viemistä lautakunnan käsittelyyn.

Työryhmän luottamushenkilöjäsenet voivat viedä taustatietoa eteenpäin lautakunnalle, kaupunginhallitukselle ja valtuustolle. Viranhaltijat voivat entistä paremmin omissa suunnitelmissaan huomioida kaavatyöstä saatua taustatietoa.

Työryhmä on juuri aloittanut työskentelynsä ja kokoontunut vasta kerran. Sen toimintatavat muotoutuvat vielä. Seuraava kokous on tammikuussa. Kokoontumisia on aina tarpeen mukaan.

Kaavoitustyöryhmään kuuluvat kaupunginjohtajan nimeäminä viranhaltijajäseninä kaupunginjohtaja, tekninen johtaja ja kaupunginarkkitehti. Työryhmään kuuluvat luottamushenkilöinä kaupunginhallituksen jäsenet Jouko Haonperä (kok.) ja Ilkka Joenpalo (sd.), valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Arto Heino (kesk.) ja yhdyskuntalautakunnan jäsen Antero Koskenoja (vas.).

Kaavoitustyöryhmä kutsuu varsin usein asiantuntijoiksi kokouksiinsa rakennustarkastajan ja ympäristöpäällikön.

Työryhmän muistiot saatetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle ja yhdyskuntalautakunnalle. FL

Juttua päivitetty klo 13.35 kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen kommenteilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic