Lounais-Häme Forssa

Työt etsivät jälleen tekijöitänsä ja koulutukset opiskelijoitansa – Forssan Tekijä-tapahtuma tulee taas

Opinto- ja rekrytapahtuman uutuutena on tänä vuonna Forza Lounge.
Tapahtumaa on järjestämässä laaja verkosto. Mukana ovat muun muassa TE-toimiston Sari Huikari (vas.), Osuuskauppa Hämeenmaan Henna Heinonen, Forssan kaupungin työllisyyspalveluiden Satu Kaskinen, Ohjaamo Forssan Laura Orttenvuori sekä yrityskiihdyttämö Forzan Heidi Loukiainen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tapahtumaa on järjestämässä laaja verkosto. Mukana ovat muun muassa TE-toimiston Sari Huikari (vas.), Osuuskauppa Hämeenmaan Henna Heinonen, Forssan kaupungin työllisyyspalveluiden Satu Kaskinen, Ohjaamo Forssan Laura Orttenvuori sekä yrityskiihdyttämö Forzan Heidi Loukiainen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun suurin opinto- ja rekrytapahtuma Tekijä järjestetään neljättä kertaa Forssan Prisma-keskuksessa torstaina 30. tammikuuta.

Tapahtuman tavoitteena on edistää työn ja tekijöiden kohtaamista sekä lisätä tietoa muun muassa osaamisen kehittämisen vaihtoehdoista sekä yrittäjyydestä. Näytteilleasettajiksi Tekijä2020-tapahtumaan saapuu monipuolisesti Forssan seudun työnantajia, oppilaitoksia ja työllisyydenhoidon toimijoita. Viime vuonna tapahtumassa oli ennätykselliset 50 näytteilleasettajaa.

– Tälle vuodelle ilmoittautuneita on jo 60, ja ainakin pari uutta tulee vielä, uraohjaaja Satu Kaskinen Forssan kaupungin työllisyyspalveluista kertoo.

Joka vuosi tapahtumaan halutaan kehittää jotain uutta. Tämän vuoden uutuus on Forza Lounge, joka toimii kohtaamispaikkana työnantajille, oppilaitoksille, opiskelijoille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

– Forza Lounge syntyi ajatuksesta, että tavoitamme yritykset, jotka ovat jo mukana tapahtumassa Prisma-keskuksella, joko osallistumassa ständillä tai muuten tutustumassa messuihin, yrityskiihdyttämö Forzan yhteisömanageri Heidi Loukiainen kertoo.

Forza Loungessa on keskitetysti erilaisia yrityksille suunnattuja palveluja, ja yritysten edustajat voivat pistäytyä Loungessa juttelemassa tai kysymässä yrittämiseen liittyvistä asiasta.

– Tapahtuman aikana on yrittäjien helppo kävellä Loungeen ja käydä keskustelut asiantuntijoiden kanssa tarvitsemistaan palveluista. Käymään voi tulla vaikka vain verkostoitumaan, sillä harvemmin on näin mittava porukka yrityksien palveluita esittelemässä samassa paikassa, Loukiainen sanoo.

Mukana Loungessa ovat muun muassa Forssan Yrityskehitys, Forssan Yrittäjät, TE-palvelut ja Hämeen kauppakamari.

Tekijä2020-tapahtumassa esitellään kesätyöpaikkoja ja kerrotaan myös muista lyhyt- ja pidempiaikaisista työsuhteita eri aloilla. Moni työnantaja haastattelee hakijoita jo tapahtumapaikalla.

– Tapahtumassa on kaikille jotain, on sitten kesätyötä tai opiskelupaikkaa etsivä, työnhakija tai yrittäjä, Kaskinen sanoo.

– Alle 18-vuotiaille nuorille on myös kerätty ohjelmapisteille keskitetysti tietoa heidän kesätyönhakumahdollisuuksistaan, Ohjaamo Forssan palveluohjaaja Laura Orttenvuori kertoo.

Tapahtumasta löytyy myös vinkkejä työnhakuun, pop-up-ammatinvalintapsykologi sekä lyhyitä työnantajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja.

Tapahtumapaikkana toimivat Prisman ravintolamaailman vieressä oleva aula sekä vapaat liiketilat. Tekijä2020-tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tekijä2020:n järjestää Forssan kaupungin työllisyyspalvelut yhteistyössä laajan verkoston kanssa. Mukana järjestelyissä ovat muun muassa Osuuskauppa Hämeenmaa, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, TE-palvelut sekä Forssan Yrityskehitys.

Opinto- ja rekrytapahtuma Tekijä2020 Forssan Prisma-keskuksessa torstaina 30.1. klo 10–15. Lisätietoa tapahtumasta www.tekijatapahtuma.fi.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat