Lounais-Häme

Työt ja tekijät kohtasivat

Kauppakeskuksen käytävä oli kirjaimellisesti täynnä satoja mahdollisuuksia keskiviikkona Forssan Prismakeskuksessa. Vähintään yhtä paljon löytyi myös näistä mahdollisuuksista kiinnostuneita työn etsijöitä, jotka poikkesivat Työllisyysmessuilla.

Kesätyönhakijat ovat nyt liikkeellä ja tämä näkyi messuilla. Lukiolaisten Josefiina Pölläsen ja Elma Hintsasen messukierros alkoi toiveikkaissa merkeissä. Kaksikko hankkiutui alkajaisiksi juttusille Ritva Kärkäisen kanssa.

-Tämä on hyödyllinen tapahtuma sen vuoksi, että täällä pääsee kiertelemään ja juttelemaan työntarjoajien kanssa ja samalla voi esittää heille kysymyksiä, lukiolaiset kehuivat.

Kärkäisen puutarha etsii parhaillaan tori- ja kojumyyjiä myyntipisteilleen ensi kesäksi. Pölläselle ja Hintsaselle myyntityö kävisi mainiosti.

-Vaikka kyllä kaikki työ kelpaa. Tärkeintä on, että saa työpaikan kesäksi, Hintsanen kertoi.

Kummallakin on hyvät mahdollisuudet kesätyöpaikkaan, sillä melko perusteellisen keskustelun jälkeen Kärkäinen kirjasi ylös tyttöjen yhteystiedot.

Kärkäisen mukaan tarkoituksena on palata rekrytointitarkoituksessa asiaan potentiaalisten hakijoiden kanssa. Osa messuilla tavatuista nuorista onnistui kuitenkin vakuuttamaan yrittäjän niin hyvin, että Kärkäinen kertoi tehneensä tapahtuman aikana jo sopimuksia joidenkin kanssa ensi kesäksi.

Kaikki työtä etsivät eivät olleet nuoria tai opiskelijoita. Sirpa Salo kartoitti mahdollisuuksiaan ja keskusteli Arctic Milkin Juha Lundströmin kanssa mahdollisuudesta työskennellä meijerin tuotantotehtävissä.

Salolla on pitkä kokemus. Hän kertoi olleensa yli 30 vuotta Parmalla, mutta päätyi irtisanotuksi. Tämän jälkeen hän on työskennellyt Forssassa henkilöstövuokrauspalvelun kautta sekä opiskellut Faktian kursseilla.

-Siitä jää aika tyhjä olo, kun pitkän työuran jälkeen jää yhtäkkiä vaille työtä. Onneksi olen löytänyt kuitenkin tekemistä.

Lundström muistutti, että ikä tuo kokemusta ja kehotti Saloa laittamaan työhakemuksen sisään.

Lundströmin mukaan Forssaan rantautuva yritys hakee tällä hetkellä kymmenkuntaa työntekijää tuotantotehtäviin.

Työnantajapuolella uusi tulokas messuilla Arctic Milkin lisäksi oli Communicare Finland, joka avaa toimiston Forssassa maaliskuussa. Yksikköpäällikkö Nina Rasehornin mukaan yritys sai messuilta useita hyviä kontakteja.

-Oli tosi loistava idea järjestää tapahtuma tällaisessa paikassa, jonne ihmiset löytävät helposti. Ja meidän kannaltamme messujen ajoitus osui oikeaan saumaan, Rasehorn kiitteli.

Työllisyysmessut järjestettiin Forssassa nyt kolmatta kertaa nykyisten järjestäjien toimesta. Kahtena aiempana vuonna tapahtuma järjestettiin Forssan työväentalolla. Tällä kertaa haluttiin kokeilla toisenlaista paikkaa ja siksi tapahtuma järjestettiin ostoskärrytapahtumana. Nimitys tulee siitä, että messupöytinä toimivat ostoskärryt.

-Idea lainattiin Hämeenlinnasta, jossa vastaavia tapahtumia on järjestetty hyvällä menestyksellä ostoskeskuksessa. Halusimme jalkautua ja tehdä tapahtumaan tutustumisen työnhakijoille ja toki myös näytteilleasettajille niin helposti tavoitettavaksi kuin mahdollista, kertoo uraohjaaja Satu Kaskinen Forssan kaupungin työllisyyspalveluista.

Työllisyysmessut järjestävät yhteistyössä kaupungin työllisyyspalvelut – Työvoitto, Ohjaamo Forssa ja Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti