Lounais-Häme

Työt käyntiin Ratasmäessä

 

Maansiirtotyöt ovat käynnistyneet Forssan kaupungin asemakaavoittamalla Ratasmäen elinkeinoalueella.

Forssasta on puuttunut tonttitarjonnasta isot, esimerkiksi logistiikkakeskusten käyttöön soveltuvat, käyttövalmiit tontit. Alue sijaitsee aivan 2-tien tuntumassa ja alueelta on yhteys Kiimassuon envitech-alueelle.

Forssa ei ole elinkeinotonttien tarjonnan kehittämisessä yksin. Esimerkiksi Lopella on tarjolla Silmänkannon teollisuusalue aivan Helsinki–Tampere -moottoritien tuntumassa Riihimäen länsipuolella. Tarjolla on kymmenen suurta teollisuustonttia, joiden koko vaihtelee hehtaarista viiteen hehtaariin.

Forssan vesihuoltoliikelaitos on päättänyt tilata Jokioisten Maanrakennukselta kaikkiaan 17,8 hehtaarin suuruisen Wiksberginmetsä-nimisen tilan halki kulkevan asemakaavan mukaisen Kuulalaakerintien vesi- ja viemärityöt 394000 eurolla.

Vesihuoltoliikelaitoksen toimitusjohtaja Kimmo Paakkonen toteaa neuvottelujen tuloksena sovitun hinnan olevan kohdallaan. Vesihuoltoliikelaitos varaa ensi vuoden talousarvioonsa tarvittavan summan.

Jokioisten Maanrakennuksen hallituksen puheenjohtaja Raimo Kalliola, toimitusjohtaja Marko Tuomola ja tuotantojohtaja Tapani Heikkilä ovat ostaneet kyseisen Ratastien varrella sijaitsevan 17,8 hehtaarin suuruisen alueen Forssan kaupungilta perustettavan yhtiön lukuun. Kaupunginhallitus hyväksyi asiaa koskeneen kauppakirjan vuonna 2013 kauppahinnan ollessa 338000 euroa.

Kauppakirjassa ostaja sitoutui rakentamaan omalla kustannuksellaan Kuulalaakeritien ja Vetoakselintien haaroineen. Katujen pituus on yhteensä noin 1140 metriä.

Viime viikolla kaupunginhallituksessa ilmoitusasioiden joukossa oli Jokioisten Maanrakennuksen louhintalupa omistamallaan Ratasmäen alueella.

Ympäristönsuojelusihteeri Niina Salminen-Åberg arvioi, että ympäristölupa tulee mahdollisesti esille ympäristölupalautakunnan lokakuun lopun kokouksessa. Maa-aineisten ottolupaa ei tarvita, koska alustavia töitä voidaan tehdä myönnetyn maisematyöluvan perusteella.

Louhittavan ja murskattavan kiviaineksen määrä on yhteensä 550000 kuutiometriä.

Lupaa on haettu kymmeneksi vuodeksi. Kaupunginhallituksen mielestä kaupungilla ei ole aihetta tehdä lupahakemuksesta muistutusta. Salminen-Åberg sanoo, että päätöksentekoon tarvittavat lausunnot asiasta on jo saatu.

Jokioisten Maanrakennuksen toimitusjohtaja Tuomola sanoo esirakentamisen alueella käynnistyneen. Pintarakenteiden poistamisen lisäksi edessä on runsaasti louhintatöitä ja alueen tasaamista.

Koko aluetta ei tulla tasaamaan kerralla, vaan nyt tasataan Kuulalaakerintien varrelta elinkeinotontti, jota voidaan käyttää mallina alueen markkinoinnissa. Tuomola sanoo aluetta markkinoidun jo jonkin aikaa ja alue herättää kiinnostusta. Kilpailu eri puolilla eteläistä Suomea sijaitsevien elinkeinoalueiden kesken on kovaa. Suurin kiinnostus kohdistuu pääkaupunkiseudun tuntumaan.

-Yritämme parhaamme, että saisimme paikalle yrityksiä ja yritystoimintaa. Se toisi seutukunnalle työpaikkoja ja vireyttä, Tuomola sanoo

Hintatasoa, jolla tontteja myydään, ei Tuomolan mukaan ole vielä tarkasti määritelty. FL

 

Lähes 18 hehtaaria kehitettävää
Forssan Ratasmäen asemakaavassa Jokioisten Maanrakennuksen kolmikolla on kehitettävänään lähes 18 hehtaarin alue.Ratasmäen alueen asemakaavoitus on peräisin vuodelta 2013.Kaava on tullut voimaan 30.3.2015.Vuonna 2013 kaupunginhallitus hyväksyi kauppakirjan, jolla alue myytiin Raimo Kalliolalle, Mauno Heikkilälle ja Marko Tuomolalle perustettavan yhtiön lukuun.Kauppahinta oli 338000 euroa. Kauppakirjassa kolmikko sitoutui rakennuttamaan alueelle katuja yhteensä 1140 metriä.Rakentamisen velvoitteen mukaan ostaja sitoutui rakentamiseen viiden vuoden kuluessa.Kahdeksan vuoden kuluessa määräalan rakennusoikeudesta tulisi olla käytössä vähintään puolet.Vuoden 2013 tammikuussa silloinen vs. kaupunginjohtaja Minna Lintonen toivoi Forssan Lehden lehtijutussa, että yritysalue saataisiin kuntoon ja toimintaan mahdollisimman nopeasti.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti