Lounais-Häme

Työtoimintaa ja kahvipöydässä käkätystä

”Forssan museo on ennakkoluulottomasti lähtenyt mukaan tarjoamaan kuntouttavan työtoiminnan paikkoja työttömille. Forssan museo tarjoaa aidon ja vaikuttavan paikan toteuttaa kuntouttavaa työtoimintaa. Museon henkilökunnalla on ainutlaatuinen tapa kohdata jokainen ihminen yksilönä ja arvostaen, huumoria unohtamatta.”

Näin Forssan kaupungin työllisyyspalvelut kiittelee vuoden 2016 kuntouttavan työtoiminnan yhteistyökumppanina palkittua Forssan museota. Yhteistyötä on tehty erityisesti Kokoelmat kuntoon -hankkeen puitteissa.

-Tämä tuntuu ihan mahtavalta, museonjohtaja Kati Kivimäki sanoo.

Forssan työllisyydenhoidon päällikkö Suvi Aaltonen kertoo, että museosta kuntouttavan työtoiminnan paikkana on saatu vain positiivista palautetta.

-Ihmiset ovat viihtyneet hyvin ja kokeneet kuuluneensa luontevaksi osaksi työyhteisöä, tunteneet itsensä arvostetuksi ja kokeneet tehneensä merkityksellistä työtä, Aaltonen sanoo.

Kivimäki pohtii, että museo ympäristönä luontuu hyvin kuntouttavaan työtoimintaan.

-Museolla on historiassaan vahvat juuret sille, että museolla työskentelee muitakin kuin museoammattilaisia. Museolla on ollut harjoittelijoita ja työllistettyjä, mutta jossain vaiheessa tulijoita tuli paljon nopealla varoitusajalla ja meistä tuntui, ettemme ehkä pysty kaikille järjestämään töitä. Päätimme tarttua härkää sarvista töiden organisoimiseksi, jotta kaikille löytyisi töitä.

Kokoelmat kuntoon -projektissa museo on pyrkinyt varmistamaan, että kaikille työtoimintaan osallistuville löytyy mielekästä tekemistä.

-Kun aiemmin meillä oli vain yksi henkilö kerrallaan, nyt meillä on voinut olla kolme tai neljäkin henkilöä samana päivänä.

-Kiitos jokaiselle, joka on meillä ollut työssä ja käkättänyt kanssamme kahvipöydässä, Kivimäki sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti