Lounais-Häme

Työttömien määrä väheni huhtikuussa

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Kanta-Hämeessä huhtikuussa viisitoista prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Viime vuoden huhtikuuhun verrattuna työttömien työnhakijoita oli Kanta-Hämeessä 1 253 henkilöä vähemmän.

Hämeen ELY-keskuksen kuntien alueella työttömiä työnhakijoita oli huhtikuun lopussa 18 960, eli 2 715 henkilöä vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Suhteellisesti eniten työttömien määrä väheni Ypäjällä. Siellä työttömiä oli viime vuoden huhtikuuhun verrattuna reilu kolmannes, 34 prosenttia, vähemmän. Myös Urjalassa lasku oli iso, 32 prosenttia. Humppilassa työttömien määrä laski 30 prosenttia, Tammelassa 29 prosenttia, Forssassa 26 prosenttia.

Työllisyys koheni myös edelliseen kuuhun verrattuna. Työttömien työnhakijoiden määrä oli huhtikuussa neljä prosenttia pienempi kuin maaliskuussa.

Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Työttömyys väheni kaikissa ikäryhmissä. Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä laski 13 prosenttia, alle 25-vuotiaiden 8 prosenttia. Myös pitkäaikaistyöttömien määrä laski viime vuoden huhtikuuhun verrattuna. Heitä oli 1 292 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.  

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Hämeessä huhtikuun lopussa 10,9 prosenttia, 1,5 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE-toimistoon huhtikuun aikana 3 746, mikä on 42 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli palvelu- ja myyntityöntekijöiden, asiantuntijoiden, muiden työntekijöiden ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmissä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic