Lounais-Häme Forssan seutu

Työttömien osuus pysynyt Forssan seudulla viime vuoden tasolla

Kuva: Satumaari Ventelä/KL
Kuva: Satumaari Ventelä/KL

Työttömien osuus työvoimasta oli Forssan seudulla 9,1 prosenttia. Lukema on lähes sama verrattuna viime vuoden kesäkuun loppuun, jolloin työttömyys oli 9,3 prosenttia. Lievän laskun selittää se, että Jokioisilla ja Tammelassa työttömyys on laskenut prosenttiyksikön verran verrattuna viime vuoteen.

Viime kuussa työttömiä oli seudullamme eniten Forssassa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli 11 prosenttia. Humppilassa työttömien osuus oli 8,7 prosenttia, Urjalassa 8,8. Tammelassa, Ypäjällä, Jokioisilla ja Somerolla työttömien osuus jäi alle 8 prosenttiin. Tammelassa työttömiä oli seudullamme vähiten, 6 prosenttia työvoimasta.

Kun katsotaan koko Kanta-Hämeen tilannetta, työttömyys on laskenut tasaisesti. Kanta-Hämeessä oli kesäkuun lopulla työttömiä työnhakijoita noin 6800, mikä on 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Myös pitkäaikaistyöttömien ja nuorten työttömien osuus on laskenut tasaisesti Kanta-Hämeessä.

Koko maassa työttömyysaste oli kesäkuussa 6,5 prosenttia. Työttömyys laski koko maassa viime vuoteen verrattuna 0,5 prosenttiyksikköä.

Valtakunnalliseen tasoon nähden Forssan seudulla on siis vielä kirittävää. Yhtä paha tilanne ei kuitenkaan ole kuin esimerkiksi Lahdessa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuussa yli 13 prosenttia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic