Lounais-Häme Lounais-Häme

Työttömyys jatkoi laskuaan Hämeessä – Forssan seudulla staattinen tilanne

Forssan seudulla työttömien työnhakijoiden määrä sahaa suhteellisen samoissa luvuissa kuin vuosi sitten tammikuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan seudulla työttömien työnhakijoiden määrä sahaa suhteellisen samoissa luvuissa kuin vuosi sitten tammikuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Työttömien määrä jatkoi tammikuussa laskuaan Hämeessä. Hämeen ELY-keskuksen alueen kunnissa oli tammikuun lopussa 17 897 työtöntä työnhakijaa. Tämä on 838 eli neljä prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Forssan seudulla tilanne pysyi vuoden takaiseen nähden melko samanlaisena. Seudun työttömyysprosentti oli tammikuun lopussa 9,3, mikä on täsmälleen sama luku kuin vuotta aiemmin. Kolmessa kunnassa työttömien määrä laski hieman, kahdessa nousi.

Humppilassa työttömyys laski eniten

Forssassa työttömyysprosentti oli 10,7, missä on laskua vuoden takaiseen 0,2 prosenttia. Suhteellisesti eniten työttömyys laski Humppilassa, jossa pudotusta tuli yli kaksi prosenttia (10,4->8,3%). Myös Jokioisilla päästiin niukasti alaspäin vuoden aikana, sillä työttömyysprosentti laski 8,1:stä tasan 8:aan.

Ypäjällä työttömien osus kasvoi 7 prosentista 8,3:een ja Tammelassa 6,9:stä 7,4 prosenttiin.

Työttömiä työnhakijoita oli Forssan seudulla tammikuun lopussa 1 365.

Kokoaikaisesti lomautettujen työntekijöiden määrä kasvoi Kanta-Hämeessä 22 prosentilla vuoden takaiseen nähden. Forssan seudulla lomautettuna oli tammikuun lopussa 84 ihmistä, missä on kasvua 12 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömyys laski Forssan seudulla viime vuoden aikana. Tammikuun lopussa yli vuoden työttömänä olleita oli seudulla 321, missä on vähennystä viisi prosenttia.

Pirkanmaalla nousua, Varsinais-Suomessa laskua

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 3,9 prosenttia verrattuna edellisen vuoden tammikuuhun. Urjalassa työttömänä oli tammikuun lopussa 187 ihmistä. Työttömien määrä väheni vuoden takaiseen 26 ihmisellä. Urjalan työttömyysprosentti oli näin ollen 9,4.

Varsinais-Suomessa työttömiä oli tammikuun lopussa 3,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste oli korkein Salon seudulla, mutta Somerolla työttömien määrä laski vuoden takaisesta. Työttömänä oli tammikuun lopussa 270 ihmistä, mikä on 27 ihmistä vähemmän kuin tammikuussa 2019. Someron työttömyysaste on 7,3. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat