Lounais-Häme

Työttömyys laskee Hämeessä

Hämeen ELY-keskuksen alueella oli toukokuun lopussa 22 532 työtöntä työnhakijaa. Se on 1 246 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edellisestä kuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni 866:lla.

Myös nuorten työttömien määrä väheni Hämeessä edelleen. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli toukokuun lopussa 139 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pitkäaikaistyöttömien määrän kasvu kuitenkin jatkui. Yli vuoden työttömänä olleita oli toukokuun lopussa 924 enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Hämeessä toukokuun lopussa 12,7 %, mikä on 0,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten. Hämeen työttömyysaste lähestyy koko maan työttömyysastetta, joka oli toukokuun lopussa 12,6 %.

Forssan seudulla työttömien määrä toukokuun lopulla oli 1 972 eli 12,5 % työvoimasta. Työllisyys viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna on parantunut eniten Forssassa ja heikentynyt Humppilassa. Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä on 18,3 % ja tilanne on pahentunut 1,9 % viime vuoden toukokuulta.

Myös pitkäaikaistyöttömien määrä on Forssan seudulla kasvanut vuoden takaisesta tilanteesta 18 %:lla. Nyt yli vuoden työttöminä olleita on 657.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE-toimistoon toukokuun aikana lähes 3 000. Se on 571 enemmän kuin edellisen vuoden toukokuussa. Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli palvelu- ja myyntityössä, asiantuntijatehtävissä ja rakennus-, korjaus- ja valmistustöissä.

Forssan seudulla avoimien työpaikkojen määrä on vähentynyt lähes puolella 98 paikkaan ja uusien avoimien työpaikkojen määrä on myös vähän taantunut. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic