Lounais-Häme

Työttömyys laskee jokaisessa Lounais-Hämeen kunnassa – katso, missä kunnassa on matalin työttömyysaste

Uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi reippaasti vuoden takaisesta.
Hämeessä aukesi eniten uusia työpaikkoja muun muassa myyntityöntekijöille. KUVA: Esko Tuovinen.

Työttömyys jatkaa laskuaan Kanta-Hämeessä, ja erityisen vauhdikkaasti vähenee pitkäaikaistyöttömyys. Lokakuun lopussa Hämeen ELY-keskuksen alueella oli vähintään vuoden työttömänä olleita noin 5 700 ihmistä, mikä on noin 1 500 ihmistä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pitkäaikaistyöttömien määrä väheni vuodessa siis noin viidenneksellä.

 

Lue myös: Työttömyys laskussa Forssan seudulla – Tammelassa alueen matalin työttömyys, Forssassa korkein

 

Kaikkiaan Hämeessä oli lokakuun lopussa reilut 17 000 ihmistä vailla työtä. Se on 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömistä noin 6 400 on Kanta-Hämeessä ja vajaat 11 000 Päijät-Hämeessä.

Forssan seutukunnalla työttömien työnhakijoiden määrä väheni 15 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työttömyys laskee kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa. Suhteellisesti nopeinta laskuvauhti on Ypäjällä, Tammelassa ja Lopella.

 

Lue myös: Forssan nuorisotyöttömyys puolittui, mutta silti joka viidestoista on työtön – ”Jotkut eivät osaa tehdä edes työhakemusta tai cv:tä”

 

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä lokakuun aikana liki 3 300, mikä on miltei 600 työpaikkaa enemmän kuin edellisvuonna. Eniten uusia paikkoja oli muun muassa palvelu- ja myyntityöntekijöiden sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmissä.

Kaikkiaan Hämeen TE-toimistoissa oli lokakuussa avoinna lähes 6 000 työpaikkaa. Lokakuussa täytettiin noin 1 500 työpaikkaa. FL

Työttömyysaste lokakuussa

Forssa: 9,3%, työttömiä työnhakijoita 709.

Humppila: 8,7%, työttömiä työnhakijoita 91.

Jokioinen: 8,1%, työttömiä työhakijoita 200.

Tammela: 6,0%, työttömiä työnhakijoita 175.

Ypäjä 6,9%, työttömiä työnhakijoita 76.

Urjala: 10,2%, työttömiä työnhakijoita 206.

Somero: 6,6%, työttömiä työnhakijoita 249.

 

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic