Lounais-Häme

Työttömyys laskussa Forssan seudulla - Tammelassa alueen matalin työttömyys, Forssassa korkein

Kanta-Hämeen tilanne paljon Päijät-Hämettä parempi.
Rakennusala pystyy tarjoamaan palvelu- ja myyntialojen ohella runsaasti avoimia työpaikkoja Hämeessä.

Työllisyyskehitys jatkuu myönteisenä Forssan seudulla. Työttömien osuus työvoimasta oli seutukunnalla syyskuun lopussa 8,2 prosenttia, mikä on 1,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Alin työttömyys alueen kunnista oli Tammelassa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa 5,9 prosenttia. Vuotta aiemmin työttömiä oli 8,2 prosenttia, joten työttömyys on laskenut kunnassa 2,3 prosenttiyksikköä.

Forssassa työttömiä oli syyskuussa 9,3 prosenttia työvoimasta, Humppilassa 8,6 prosenttia, Jokioisilla 7,7 prosenttia ja Ypäjällä 6,8 prosenttia. Kaikissa kunnissa työttömyys laski vuoden takaisesta.

Koko Hämeen ELY-keskuksen alueella työttömiä oli työnhakijoista viime kuun lopussa 9,9 prosenttia, mikä on 1,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten. Kanta-Hämeessä tilanne on huomattavasti parempi kuin Päijät-Hämeessä. Kanta-Hämeessä työttömiä oli 8,0 prosenttia työvoimasta, kun Päijät-Hämeessä vastaava luku oli 11,5 prosenttia.

Hämeen ELY-keskuksen alueen matalin työttömyysaste oli Lopella (4,2 prosenttia) ja korkein Lahdessa (12,9 prosenttia).

– Luvut alkavat näyttää tosi hyviltä. Tilanne on kyllä alueen sisällä jakaantunut, sillä Kanta-Hämeen työttömyys on Suomen maakunnista matalimpia, kun taas Päijät-Hämeen työttömyysluvut ovat maan toiseksi korkeimmat, kertoo Hämeen TE-toimiston johtaja Eija Mannisenmäki.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE-toimistoon syyskuun aikana 2 525 eli 171 vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Uusia avoimia työpaikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden, rakennus- , korjaus- ja valmistustyötekijöiden, muiden työntekijöiden ja asiantuntijoiden ammattiryhmissä.

Kaikkiaan TE-toimistossa oli syyskuussa avoinna 5 125 työpaikkaa, joka on 349 enemmän kuin vuosi sitten.

– Positiivista kehityksessä on se, että työpaikkoja on runsaasti tarjolla myös matalamman koulutusasteen aloilla, toteaa Mannisenmäki.

Myönteinen kehitys jatkui myös Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Pirkanmaalla työttömyysaste oli syyskuussa 8,4 prosenttia ja Varsinais-Suomessa 8,7 prosenttia.

Urjalassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuodessa peräti 3,2 prosenttiyksikköä 9,7 prosenttiin, Somerolla 1,0 prosenttiyksikköä 6,7 prosenttiin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic