Lounais-Häme

Työttömyys vähenee Lounais-Hämeessä

Työttömien työnhakijoiden määrä laski joulukuussa kaikkien ELY-keskusten alueella. Hämeessä työttömänä oli joulukuun lopussa reilut 25 000 ihmistä, mikä on yli kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Forssan seudulla muutos parempaan oli neljän prosentin luokkaa. Eniten tilanne koheni Jokioisilla, joissa työttömänä oli 30 ihmistä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan Forssan seudulla oli joululuun lopussa vailla työtä reilut 2000 ihmistä. Työttömyysaste oli 13,7 prosenttia.

Myös alle 25-vuotiaiden työttömien ja pitkäaikaistyöttömien määrä on laskussa. Forssan seudulla noin 300 nuorta oli joulukuun lopussa vailla työtä. Yli vuoden työttömänä olleita on noin 650. Molempien määrä laski noin neljällä prosentilla edellisvuoteen verrattuna.

Varsinais-Suomessa työttömien määrä laski kuudella prosentilla. Somerolla työttömyys laski vauhdikkaammin, yhdeksällä prosentilla verrattuna vuoden takaiseen. Someron työttömyysaste oli joulukuun lopussa 12,3 prosenttia.

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä väheni 4,5 prosentilla. Urjala oli yksi maakunnan kolmesta kunnasta, joissa työttömien määrä kasvoi. 19 kunnassa suunta kääntyi laskuun. Urjalassa työttömyysaste oli joulukuun lopussa 16 prosenttia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti