Lounais-Häme

Tyrinselälle on tulossa vielä uusi tuulivoimala

Tuulivoimapuisto Tyrinselkä oy on jättänyt suunnittelutarveratkaisuhakemuksen ja rakennuslupahakemuksen vielä yhden tuulivoimalan rakentamiseksi Humppilaan Tyrin metsätien läheisyyteen Honkainmäen tilalle aivan Jokioisten ja Humppilan rajalle.

Hakemus koskee samanlaista tuulivoimalaa, joita on jo rakennettu Tyrinselälle Jokioisten puolelle neljä ja joita on vireillä myös Ypäjän puolelle neljä kappaletta. Humppilan tuulivoimala on kokonaisuuden yhdeksäs ja on nykyisten Jokioisten voimaloiden vieressä mutta niukasti Humppilan puolella. Tuulivoimalan napakorkeus on muiden lailla 144,5 metriä ja sen lapojen pituus 65,5 metriä.

Humppilan puolen tuulivoimala on tarkoitus rakentaa samaan aikaan Ypäjän puolen voimaloiden kanssa, joiden kaavasta on parhaillaan valitus käsittelyssä hallinto-oikeudessa.

Yhdeksän voimalaa täyttää Tyrinselän alueelle rakennetun sähköaseman kapasiteetin.

Humppilan voimalan hakemusasiakirjat ovat nähtävänä Humppilan kunnanvirastossa marraskuun loppuun asti. Mahdolliset huomautukset ja muistutukset on jätettävä kirjallisesti kuun loppuun mennessä kunnan rakennusvalvontaan.

Päätökset suunnittelutarveratkaisusta ja rakennusluvasta ovat luvassa joulukuun aikana. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti