Lounais-Häme

"Tytöt Alkuun, pojat FoKoPoon"

 

Tyttökoripalloilijat Alkuun ja pojat FoKoPoon.

Siinä Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajan Tom Westerholmin neuvo forssalaiselle koripalloväelle, joka pohtii kokonaan uuden junioriseuran perustamista Forssaan.

Westerholm kävi eilen Forssassa esitelmöimässä tilaisuudessa, johon osallistui molempien koripalloseurojen johtoa, valmentajia ja juniorijoukkueiden edustajia.

Westerholm ei pidä hyvänä ratkaisua, jossa uuden junioriseuran perustamisen myötä Alun naisten ja FoKoPon miesten edustusjoukkueet jäisivät yksin vanhoihin seuroihin.

– Koripallon seurakentällä huonoimmin pärjäävät vain edustusjoukkueisiin keskittyvät seurat. Niissä loppuvat usein tekijät ja vähitellen toimintakin, Westerholm varoitti.

– Forssassa on kaksi vanhaa ja perinteistä brändiä, Alku ja FoKoPo, joita ei pitäisi päästää käsistä. Mielestäni Forssassa voisi toimia parhaiten ratkaisu, jossa Alku keskittyisi tyttökoripalloon ja FoKoPon poikapuoleen.

– Kannustan seuroja miettimään ja tekemään enemmän yhteisiä asioita koripallon hyväksi, mutta niin, että Alku pysyisi Alkuna ja FoKoPo FoKoPona, Westerholm kehotti.

– Seuraratkaisussa pitää toki miettiä juniorien parasta, mutta laajempikin kokonaisuus kannattaa ottaa huomioon. Malli jossa edustusjoukkueet jäisivät ulkopuolelle yksinäisiksi seuroiksi on riskialtis. Siitä löytyy huonoja esimerkkejä vaikkapa Turusta. Homma voi toimia muutaman vuoden, mutta harvoin pitempään.

 

Westerholmin esittämä malli on FoKoPolle vaikeampi paikka, sillä tyttökoripallon keskittyminen Alkuun veisi FoKoPolta yli puolet sen nykyisistä lisenssipelaajista. Alulla sen sijaan on poikapuolella vain yksi mikropoikien joukkue.

Westerholm ei tyrmää, mutta ei innostukaan yhden seuran mallista, jossa kaikki forssalainen koripallotoiminta keskitettäisiin yhteen seuraan.

– Nykyisten seurojen yhdistäminen on parempi ratkaisu kuin kolmannen seuran perustaminen junioreille. Sekään ei ole välttämättä oikotie onneen, vaan tuo paljon mietittävää talousasioita myöten. Oman rakkaan seuran katoaminen ei ole sekään jäsenille pikkujuttu. Miettikää Alun ja FoKoPon brändien arvoa. Jos niillä ei ole mitään arvoa, voi uuden seuran perustaakin, Westerholm tuumasi.

– Mitä sitten päätättekin tehdä, arvioikaa miten ratkaisunne toimii myös viiden tai kymmenen vuoden kuluttua. Ja mitä vain teettekin, tehkää yhdessä ja pysykää isona 400 koripalloilijan perheenä. Pienet seurat eivät pärjää, Westerholm korosti.

Koripallopomoa kuunnelleet forssalaisseurojen edustajat toivat esiin erilaisia näkemyksiään. Yleisin yhteinen näkemys oli se, että jotain pitäisi tehdä. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti