Lounais-Häme

Tyykiblues-kuume nousee: Erja Lyytinen rokkaa kolmatta kertaa Tyykibluesissa

Blueskitaristi Erja Lyytinen soittaa iloisena keikkabussista. Nyt on meneillään pieni festivaalikiertue, neljä keikkaa kolmessa päivässä.

-Tekemistä on riittänyt, mutta kesä on ihanaa aikaa, kun ei olla pitkiä aikoja tien päällä. Teemme pieniä pyrähdyksiä ja menemme sitten taas kotiin.

Helsingissä majaansa pitävä Lyytinen on keikkaillut Tyykibluesissa kaksi kertaa aiemminkin. Vuonna 2014 hänet buukattiin viime hetkellä soittamaan skotlantilaisen Robbie Hillin tilalle.

-Vuonna 2007 taas esiinnyimme siellä, missä on vanha, tosi idyllinen punatiilinen rakennus, Kutomo. Varsinkin siitä alueesta on jäänyt tosi spesiaalifiilikset. Tämä on upea ala siinä mielessä, että pääsee näkemään hyvin erilaisia paikkoja.

Toisella kerralla Tyykibluesissa paikalla oli mielettömän kova meininki, Lyytinen muistelee.

-Siihen aikaan show’ssa oli sellainen hetki, jossa nousen pöydän päälle ja soitan siellä. Se oli jotenkin tosi hauskaa, olla yleisön kanssa kunnon vuorovaikutuksessa.

 

Kymmenessä vuodessa Lyytisen keikkatahti on kasvanut muutamasta kymmenestä esiintymisestä vuodessa yli sataan. Tänä vuonna hänellä on 130 keikkaa, joista 80 ulkomailla.

-Ainakin vauhti on ollut kova ja matka mieletön. Tänä vuonna pääsen ensi kertaa mm. Venäjälle ja Baltian maihin. Loppuvuodesta on tulossa hienoja festareita, käymme Huippuvuorillakin soittamassa.

Lyytisen arvo artistina nousi entisestään, kun hän sai vuonna 2017 European Blues Awardseissa parhaan kitaristin palkinnon. Kategoriassa oli mukana kilpailijoita maailmanlaajuisesti.

-Onhan se ihan mieletön saavutus. Suomalainen kitaristi maailmanlaajuisessa kilpailussa, Lyytinen miettii.

Nyt lauantaina soittolistassa on luvassa ainakin nasevia cover-biisejä, parhaita paloja uusimmalta Stolen Hearts -albumilta ja uusin sinkku Without You, joka ilmestyi helmikuussa.

-Se on todella tärkeä kappale tällä hetkellä meille. Varmasti tulee älyttömän hikinen ja rokkaava ilta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic