Lounais-Häme

Tyykiblues soi Heinämessujen yhteydessä

Kesä 2018 merkitsee vankat perinteet omaavalle Tyykibluesille uudenlaista päänavausta. Tilaisuus toteutuu kesäkuun lopussa järjestettävien Heinämessujen yhteydessä. Uutta 24. kerran järjestettävälle tapahtumalle on myös miljöö eli kutomoalueen vanhojen rakennusten muodostama sisäpiha.

Tyykibluesin vetovastuuta vakiintuneeseen tapaan kantava Ilppo Aaltonen toteaa tapahtuman palaavan samalla kansainvälisille linjoille soituaan muutaman kerran kotimaisin esiintyjävoimin.

Kansainvälisyyttä lauantaina 30. kesäkuuta järjestettävässä tilaisuudessa edustavat tanskalainen Thorbjörn Risager The Black Tornardo -kokoonpanoineen sekä puolalainen Magda Piskorczyk -trio.

Aaltonen ilmaisee tyytyväisyytensä tapahtuman ulkomaalaiskiinnityksiin.

-Runsaasti maailmaa kiertänyt Risager & The Black Tornado oli esillä yhtenä vaihtoehtona Tyykiblues-esiintyjäksi jo viisi vuotta sitten. Hyvä, kun ajatus toteutuu tällä kertaa.

-Magda Piskorczykistä voisi mainita vaikka sen, että hänet on valittu seitsemän kertaa Puolan parhaaksi bluesartistiksi. Todella monipuolinen ja hämmästyttävän laajan äänialan omaava laulaja, joka on bluesin lisäksi herättänyt huomiota mainiona gospelesiintyjänä, Aaltonen sanoo.

Thorbjörn Risager & The Black Tornado on vieraillut Suomessa Järvenpään Puistobluesissa sekä Imatran Big Band -festivaalilla. Tyykiblues pääsee näin ollen täydentämään kokoonpanon Suomi-keikkojen listaa kovien tapahtumajärjestäjien seurassa.

Mitä Magda Piskorczykiin tulee, hänen esiintymispaikkalistansa herättää kunnioitusta, sillä se yltää laajasti niin Eurooppaan ja Aasiaan kuin Yhdysvaltoihinkin. Suomen osalta Tyykiblues merkitsee puolalaistähdelle maantieteellisesti uutta rajojen ylitystä.

-Kumma kyllä, mutta Magda ei ole koskaan aiemmin käynyt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa kylläkin, Ilppo Aaltonen huomauttaa.

Kotimaisuudesta vastaavat bluesin saralla niin laulajana, kitaristina kuin laulun tekijänäkin vakuuttavat näyttönsä antanut Erja Lyytinen bändeineen sekä omalla seudullamme big band -musisoinnnin lippua 20 jäsenen voimin korkealla liehuttava ABGB.

Erja Lyytinen edustaa Tyykibluesissa jo aiemmin vieraillutta esiintyjäkuntaa. Ensikeikkansa hän teki tapahtumassa kymmenen vuotta sitten. Nyt Erja Lyytinen nousee Tyykiblues-estradille kolmannen kerran.

-Luvassa on oikeasti blueshenkinen kokonaisuus, Aaltonen summaa tilaisuuden tarjontaa.

Hän kertoo, että jo viime vuonna Tyykibluesia ajateltiin Forssan Heinämessujen yhteyteen.

-Silloin ajatus piti kuitenkin hylätä, koska AC/DC konsertoi samaan aikaan Hämeenlinnassa.

Viime vuonna Tyykiblues järjestettiin tuttuun tapaan Forssan työväentalossa musiikkiklubiperiaatteella. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic