Lounais-Häme Forssa

Tyykibluesissa ennätyksellisen vähän yleisöä – "Tapahtuman tulevaisuus vaakalaudalla"

Pariskunta tanssi, kun hollantilainen The Ragtime Rumours soitti Tyykibluesissa lauantaina. Kuva: Antti Niemi
Pariskunta tanssi, kun hollantilainen The Ragtime Rumours soitti Tyykibluesissa lauantaina. Kuva: Antti Niemi

Torstaista lauantaihin kestänyt Tyykiblues keräsi vain 300–400 kävijää. Yleisömäärä oli ennätyksellisen alhainen ottaen huomioon tapahtuman keston.

Parhaimmillaan  kolmipäiväisen Tyykibluesin yleisömäärä oli 2 000 – 2 500 ja yksipäiväisenäkin parhaimmillaan lähes 1 000 henkeä. Työväentalon yksipäiväisenä tapahtuman paikalle löysi muutama vuosi sitten noin 300 bluesin ystävää.

Tapahtumaa järjestävän Forssa eläväksi ja kauniiksi -yhdistyksen puheenjohtajan Ilppo Aaltosen mukaan Tyykibluesin tulevaisuus on vaakalaudalla.

– Väkimäärä tuntuu vähenevän jatkuvasti kaikista tapahtumista. En tiedä, onko viisasta järjestää Tyykibluesia enää ensi vuonna, Aaltonen sanoo.

Hän kuitenkin uskoo, että tänä vuonna kävijämäärää rajoitti se, että Etelä-Suomessa järjestettiin useita musiikkitapahtumia samaan aikaan. Esimerkiksi Turussa oli Ruisrock ja Hämeenlinnassa Wanaja Festival.

– Viikonloppu saattoi olla vähän huono. Myös sää rajoitti kävijöiden määrää.

Aaltosen mukaan Tyykiblues oli joka tapauksessa musiikillisesti huippu. Esimerkiksi hollantilainen The Ragtime Rumours sai runsaasti yleisöltä kehuja. Yhtye on voittanut Euroopan blues-kilpailun.

– Yleisössä mietittiin, onkohan Forssassa koskaan vieraillut niin hyvää yhtyettä, Aaltonen sanoi.

Taloudellisesti tapahtuma jäi kuitenkin tappiolliseksi.

 

Korjattu 8.7.2019 klo 14:33

Tarkennettu Tyykibluesin aiempien vuosien yleisömääriä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti