Lounais-Häme Forssa

Tyykikyyti ja monipalveluauto halutaan maksuttomiksi – Forssan kaupunki ottaa aloitteen selvittelyyn

Hykyn vanhuspalvelujen palveluohjaajat jättivät kaupungille aloitteen. Tavoitteena tukea omatoimisuutta maksuttomalla palveluliikenteellä.
Tyykikyydistä kertyi viime vuonna noin 32 000 euroa lipputuloja. Kuva: Tapio Tuomela
Tyykikyydistä kertyi viime vuonna noin 32 000 euroa lipputuloja. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan palveluliikenteestä toivotaan jatkossa maksutonta. Toiveen maksuttomuudesta ovat esittäneet Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän vanhuspalvelujen palveluohjaajat kaupungille jättämässään aloitteessa. Ohjaajat perustelevat toivettaan sillä, että maksuttomalla palveluliikenteellä annetaan ihmisille mahdollisuus liikkua kodin ulkopuolella tasavertaisesti riippumatta taloudellisesta tilanteesta tai sosiaalisista suhteista.

– Mitä pidempään voimme tukea ihmisten omatoimisuutta ja oman elämän hallintaa, sen paremmat mahdollisuudet meillä on yhdessä varmistaa ikääntyneiden kuntalaistemme asuminen omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään. Ja mitä pidempään tähän pystymme, sitä edullisemmaksi se Forssalle palveluiden tuottamisen näkökulmasta tulee, aloitteessa huomautetaan.

Forssan palveluliikenne käsittää kaupunkialueella liikkuvan Tyykikyydin sekä Pohjois-Forssan alueen palvelubussin. Aloitteessa esitetään, että maksuttomuus koskisi ensisijaisesti ikäihmisiä ja mahdollisesti myös muita sosiaalihuollon asiakkaita.

Kaupungilta saatujen tietojen mukaan Tyykikyydistä aiheutui kaupungille viime vuonna noin 85 000 euron kustannus. Summasta on vähennetty noin 32 000 euron lipputulot.

Kaupunginhallitus antoi keskushallinnolle tehtäväksi laatia asiaa koskeva selvitys ja mahdollinen toimenpide-esitys.

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic