Lounais-Häme Somero

Ufoja, ennustajia ja okkultismia - Somero-Seura vie yli rajojen Suviheinäviikoilla

Kivimakasiinin hämärissä lentävät myös ufot. Siitä pitävät huolen Ahti Kukkonen, Jukka Fonsell ja Kari Järvinen (oik.). Kuva: Tapio Tuomela
Kivimakasiinin hämärissä lentävät myös ufot. Siitä pitävät huolen Ahti Kukkonen, Jukka Fonsell ja Kari Järvinen (oik.). Kuva: Tapio Tuomela

Jos olet nähnyt aavemaista valoa tai välkettä Kiiruun Kivimakasiinin pienistä ikkuna-aukoista, et ole nähnyt omiasi.

Makasiinin hämärissä neljän miehen ryhmä kokoaa tämän kesän Kautta aikojen -näyttelyä, jonka teema on mystinen.

– Noitaroviota tässä kasataan ja ufopuistokin rakennetaan, kiteyttävät Ahti Kukkonen, Kari Järvinen, Jukka Fonsell ja Tuomo Grönholm.

Edellisinä kesinä näyttelyssä on perehdytty puhelimeen, radioon, maatalouteen, viinanpolttoon ja tietokoneisiin. Ensi kesän teemaksi puuhamiehet ovat pohtineet seksiä.

Somero-Seuran Kautta aikojen -näyttelyn teema on keskustelua herättävä. Ensi kesän teema saattaa olla seksi. Kuva: Tapio Tuomela
Somero-Seuran Kautta aikojen -näyttelyn teema on keskustelua herättävä. Ensi kesän teema saattaa olla seksi. Kuva: Tapio Tuomela

Rajatieteiden rajat avarat

Rajatieteiden rajojen sisälle mahtuu paljon. Aiheeseen liittyvät paranormaalit ilmiöt eli epätavallisen ja selittämättömältä vaikuttavat ilmiöt.

Näyttelyssä sivutaan myös parapsykologiaa, okkultismia, salatiedettä ja salaoppien harjoittamista. Vesisuonta ja kaivon paikkaa etsitään Kiiruun puistosta vanhoin menetelmin.

Osa näyttelystä on elämyksellistä, osa esineistöä ja tekstimateriaaleja.

– Kyllä tänne uskaltavat silti heikkohermoisimmatkin poiketa, miehet lupaavat.

Jukka Fonsell rakentaa noitaroviota Kiiruun Kivimakasiiniin. Kuva: Tapio Tuomela

Parasta olisivat tarinat

Nelikko tietää, että selittämätön kiinnostaa aina ja he toivovat, että näyttely herättää keskusteluja. Erityisen herkullisia olisivat Kivimakasiinin hämärissä jaetut tarinat.

– Somerollakin on sattunut monenlaista ihmeellistä: on nähty enteenä ruumisarkku omenapuussa ja muonamiehen sähköttömästä talosta on kuulunut musiikkia ja näkynyt valoja ja tanssia, Järvinen vihjaa.

Yksi kylmäävimmistä aiheista näyttelyssä on ouija-lauta, jolla spiritistien mukaan voidaan saada viestejä tuonpuoleisesta.

– Minun läsnäollessani ouija-laudat lakkaavat toimimasta. En ole väleissä yläkertaan enkä alakertaan, Järvinen murjaisee.

Someron Suviheinäviikot käyntiin

Someron Suviheinäviikot ovat jälleen täynnä säpinää runsaan parin viikon ajan. Kulttuuria, urheilua, liikuntaa ja mielenvirkistystä on tarjolla runsaasti.

Someron Kulttuuri järjestää Suviheinäviikkojen avajaiset Kiiruun puistossa perjantaina 26. kesäkuuta klo 18. Silloin esiintyy Erimieskvartetti.

Esimerkiksi lauantaina 29.6. klo 14 Teatteri Perä tuo Pitkäjärven maamiesseurantalolle lastennäytelmän Herra Huusta.

Tapahtumien kimara päättyy sunnuntaina 14. heinäkuuta tansseihin Ämyrillä kello 17–21. FL

Rajatieteet kautta aikojen -näyttely on avoinna 28.6.–14.7. klo 15–18 keskiviikosta sunnuntaihin. Kiiruun Kivimakasiini, Joensuuntie, Somero.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic