Lounais-Häme Riihimäki

Uhkaavista ja panettelevista Vkontakte-kirjoituksista tuomio

Kanta-Hämeen käräjäoikeus Hämeenlinnassa.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus Hämeenlinnassa.

Sosiaalisessa mediassa solvaavia, panettelevia ja uhkaavia viestejä julkaissut riihimäkeläisnainen on saanut 50 päiväsakon tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Nainen oli viime vuoden syys- ja lokakuussa julkaissut lukuisia kirjoituksia ja kuvia sekä kuvamuokkauksia, joissa kuvattiin muun muassa hirtettyjä tummaihoisia ihmisiä tai turvapaikanhakijoiden surmaamista. Teksteissä vaadittiin kaikkien tummaihoisten tappamista sekä uhkailtiin ja paneteltiin monin tavoin muun muassa maahanmuuttajia ja juutalaisia.

 

Nainen julkaisi kirjoituksensa salanimellä pitämässään avoimessa profiilissa VK eli VKontakte-palvelussa.

VK on Venäjällä toimiva Facebookin tapainen sosiaalisen median sivusto.

Se on saanut käyttäjikseen viime aikoina myös sellaisia suomalaisia, joiden tilit on sääntöjen rikkomisen takia suljettu läntisissä sosiaalisen median palveluissa.

 

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomion mukaan naisen viestit olivat omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa viestien kohteena olleita ryhmiä kohtaan, eivätkä viestit siksi nauti sananvapauden suojaa.

Nainen on poistanut osan kirjoituksistaan. Oikeus määräsi hänet poistamaan loputkin syytteessä mainituista 12 päivityksestä.

Naisen tuloilla 50 päiväsakosta kertyi hänelle maksettavaa 650 euroa sekä 80 euron rikosuhrimaksu. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic