Lounais-Häme

Uimahallikiista jatkuu

 

Someron kaupungin ja kaupungin uimahallin alkuperäisenä urakoitsijana toimineen salolaisen Kerroskivi oy:n kiista sai uuden käänteen, kun Somero haki Kerroskiven omaisuutta ulosottoon.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo, että ratkaisulla pyritään turvaamaan kaupungin saamisia, mikäli hovioikeuden päätös jää lainvoimaiseksi.

Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden päätöksen, jonka mukaan Kerroskivi joutuu maksamaan Someron kaupungille noin 1,7 miljoonan euron korvaukset rakennusurakan purkamisesta aiheutuneista lisäkustannuksista.

Someron kaupunki joutuu puolestaan maksamaan Kerroskivelle maksamatta jääneistä töistä noin 0,85 miljoonaa euroa. Molempiin summiin lisätään viivästyskorot, eli Someron saatavat Kerroskiveltä ovat vajaan miljoonan euron luokkaa.

Kerroskivi haki korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden joulukuisesta päätöksestä. Suikkasen mukaan vastaus valituslupaan tulee yleensä noin puolessa vuodessa. Jos korkein oikeus ei anna Kerroskivelle valituslupaa, hovioikeuden tuomio tulee lainvoimaiseksi.

-Kun päätös on saanut lainvoiman, ulosottovirasto arvioi ulosmitattavaa omaisuutta ja pohtii, mitä sille tehdään. Sitä ennen emme saa mitään tilityksiä, emmekä tietoa yrityksen omistuksen vastaavuudesta velkoihin, Suikkanen sanoo.

Yksi erikoinen käänne asiassa on Kerroskiven uimahallin rakennustöistä maksama 665000 euron vakuus, johon Someron kaupunki on menettämässä oikeutensa. Vakuussumman piti turvata Someron saatavia ainakin osittain, mikäli hovioikeuden päätös jää voimaan.

Suikkanen pitää vakuuden menetystä melko varmana, vaikka sitä vielä selvitellään asianajotoimiston kanssa.

-Näyttää siltä, että vakuus on päässyt vanhenemaan. Joku tässä on mokannut. Keskustelemme asianajotoimistomme kanssa hyvässä hengessä, miten tässä on päässyt käymään näin. Kaupungin mielestä asianajotoimisto on hoitanut asiaa kokonaisuutena, myös vakuuden voimassaoloa.

Suikkanen ei sulje tässä vaiheessa pois mitään vaihtoehtoa asian selvittämisen osalta.

Kerroskivi oy:n toimitusjohtaja Harri Kiviaho ei kommentoi keskeneräistä asiaa. Hän sanoo, ettei Someron kaupungin ulosottovaade vaikuta yrityksen liiketoimintaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti