Lounais-Häme Ypäjä

Uimapaikka muuttuu Murskan Paratiisiksi – Alueen kehittämiskuvioista kerrotaan pian lisää

Murskan uimapaikka kokee täydellisen muutoksen. Uusiksi laitettu kioski sai toimijan, jolla riittää visioita alueen kehittämiseen. Suunnitelmista kerrotaan pian.
Yrittäjä Emma Hjerppe seuraa tyytyväisenä terassityön etenemistä. Hommia paiskii Juha Ilvesranta Rakennuspalvelu Ilvesrannasta. Jatkossa laajennetulle terassille mahtuu 50-60 asiakasta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yrittäjä Emma Hjerppe seuraa tyytyväisenä terassityön etenemistä. Hommia paiskii Juha Ilvesranta Rakennuspalvelu Ilvesrannasta. Jatkossa laajennetulle terassille mahtuu 50-60 asiakasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vanhaan kalliolouhokseen tehty uimapaikka kioskeineen Valtatie 10:n varressa käy parhaillaan läpi täydellistä kasvojenpesua. Melko vähäisellä käytöllä ollutta rantaa ja viime vuonna ilman yrittäjää jäänyttä kioskia on laitettu vauhdilla kuntoon.

Ypäjän teknisen johtajan Jouko Käkösen mukaan kunnostustyöt Murskalla aloitettiin toukokuun loppupuolella yhteistyössä kunnan ja alueen uuden yrittäjän voimin.

– Alueen puusto on raivattu ja paikka saatu avarammaksi ja aurinkoisemmaksi. Ympäröiviä ryteikköjä on siistitty ja parkkipaikkaa laajennettu niin, että autonkin saa helposti käännettyä, hän listaa. Myös vanhat rantahiekat on vaihdettu uusiin.

Kioskilla on tehty välttämättömät korjaustyöt eli uusittu käytännössä kaikki. Sisäpintojen lisäksi on vedetty uusiksi sähköjä ja putkia. Yrittäjä on hankkinut toimintaan tarvittavan laitteiston, koneet ja kalustuksen. Töitä on tehty investointiohjelmaan saadun 20 000 euron lisämäärärahan voimin, mutta myös yrittäjän panosta on tarvittu.

– Terassilaajennuksen lähes sataneliöiseksi pitäisi olla valmiina ensi viikolla. Terassille saadaan helposti 50–60 asiakaspaikkaa. Grilli- ja jäätelökioski siirtyvät sisätiloihin ehkä jo nyt viikonloppuna, hankkeen ideoijana, tiedottajana ja yrittäjän taustatukena toimiva Jari Holopainen selvittää.

Grillivaunu ja jäätelökioski on Murskalla ollut avoinna kesäkuun alusta lähtien. Yrittäjänä toimii ypäjäläinen Emma Hjerppe.

– Hän on aiemmin kivitöitä tehnyt rakennusalan ammattilainen, joka vaihtoi alaa terveyssyistä. Emmalla on aiempaa kokemusta myös ravintola- ja kahvila-alalta, Holopainen kertoo.

Hänen mukaansa moni ohikulkija on jo käynyt ihmettelemässä Murskalla tapahtuvaa myllerrystä. Korona ei suunnitelmia jarruttanut, vaan antoi enemmän aikaa suunnitteluun.

– Näemme tämän mahdollisuuksien paikkana. Kulkeehan vieressä yksi Suomen valtaväylistä. Isävainaan kanssa kävin jo katsomassa paikkaa joskus 1980-luvulla. Hänellä oli useita tienvarsipaikkoja. Jo silloin tämä kiinnosti kovasti.

Jouko Käkönen toivoo kunnostustoimien ja uuden yrittäjän elävöittävän aluetta sekä houkuttelevan paikalle kävijöitä. Kunnalla ja yrittäjällä on vahva tahtotila alueen kehittämiseen.

– Alustavasti on puhuttu ainakin 10 vuoden sopimuksesta plus optiosta siihen päälle. Koko projekti, mitä täällä ollaan tekemässä, kestää ainakin 2-3 vuotta. Tiedotamme myöhemmin ja jo hyvin pian, mitä tulossa on, Jari Holopainen lupaa.

Ainakin kioskikyltit saavat valtatien varrelta pikaisen häädön, sillä paikka toimii jatkossa nimellä Murskan Paratiisi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic