Lounais-Häme Forssa

Uimataidot haltuun virtuaaliuimakoulussa – Vesihelmessä talvella kuvattu uimakoulusarja nyt nähtävissä Yle Areenassa

Uimaopettaja Liisa Ojala ja forssalaiset koululaisuimarit osallistuivat tv-sarjan kuvauksiin tammi-helmikuussa Vesihelmessä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Uimaopettaja Liisa Ojala ja forssalaiset koululaisuimarit osallistuivat tv-sarjan kuvauksiin tammi-helmikuussa Vesihelmessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Uimataidon perusteet ja niksit voi ottaa nyt haltuun mökkilaiturilla tai vaikka kotisohvalta käsin. Yle on julkaissut Areena-palvelussaan H2O Pro -opetusvideosarjan, jossa käydään läpi uimisen ja vedessä liikkumisen perusteita sekä vähän edistyneempiäkin tekniikoita.

Uimisen perusteiden lisäksi sarjassa harjoitellaan krooliuintia ja hypätään veteen pää edellä, mutta turvallisesti. Lisäksi opetellaan selkäkroolia ja delfiinipotkuja, rintauintia, kylkiuintia ja pelastusrenkaan käyttöä.

Uimisen lisäksi opetellaan liikkumista veden alla. Sukeltamista harjoitellaan niin syvälle kuin pitkälle. Lisäksi tehdään kuperkeikkoja ja volttihyppyjä veden alla.

Turvallisuus on tärkeä osa vedessä liikkumista. Sarjan viidennessä osassa harjoitellaan pelastusrenkaan käyttöä. Sarjan kahdeksannessa eli viimeisessä jaksossa harjoitellaan tärkeitä vesipelastustaitoja, tutustutaan apuvälineisiin ja seikkaillaan pelastusliiveillä aallokossa.

Sarja käy hyvänä evästyksenä tai kertauksena ennen tulevan kesän uimakautta. Sarjan jaksot kuvattiin viime talvena Forssan Vesihelmessä.

Sarjan juontajina toimivat uimaopettaja Liisa Ojala Vesihelmestä sekä hänen kollegansa Aki Hurula. Sarjassa nähtävät uimakoululaiset ovat paikallisia koululaisia Forssan seudun koululaisuinneista.

Sarjan kaikki jaksot on vapaasti katsottavissa Yle Areenassa. Jaksot ovat katsottavissa myös ulkomailla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic