Lounais-Häme

Ukkometso uhitteli Urjalassa

Uhittelevasti käyttäytynyt ukkometso aiheutti häiriötä vapun alla Urjalan Ruokolassa. Sisä-Suomen poliisille tulleen ilmoituksen mukaan metso oli liikuskellut omakotitalojen pihoilla jo toista viikkoa. Asiasta oltiin yhteydessä paikalliseen riistayhdyshenkilöön.

Urjalan riistanhoitoyhdityksen toiminnanohjaaja Sisko Hakala kertoo, että häiriköivä metso on jo otettu kiinni ja toimitettu muualle.

– Lintu on siirretty syvemmälle metsään kauemmaksi asutuksesta paikkaan, jossa siitä ei ole ihmisille suurta harmia, Hakala kertoo.

Etelä-Hämeen riistakekuksen riistapäällikkö Jyri Rauhala kertoo, ettei metsokukkojen häiriökäyttäytyminen ole kovin tavatonta.

Poliisi tiedottaa, että asutuksen välittömään läheisyyteen jäävästä ja häiritsevästi käyttäytyvästä metsosta voi ilmoittaa hätäkeskuksen numeroon 112. Tavattaessa se pyritään siirtämään metsäalueelle kauemmaksi asutuksesta. Metson eksyminen ihmisten asuinpaikkojen läheisyyteen ei ole kevätaikaan poikkeuksellista, mutta sen lähelle ei kannata ehdoin tahdoin hakeutua.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic