Lounais-Häme Lounais-Häme

Salamaniskut juoksuttivat pelastuslaitosta tarkastuskäynneillä – Ypäjällä piharakennus paloi maan tasalle

Ypäjän Hyrsynkulmantiellä tuli tuhosi täysin kesämökkikäytössä olevan maapaikan piharakennuksen. KUVA: Simo Päivärinta

Ukkonen on juoksuttanut Kanta-Hämeen pelastuslaitosta urakalla. Forssan seudulla pyörinyt ukkosrintama teki runsaasti tuhojaan, mutta pääosin selvittiin pienin vaurioin.

Ypäjän Hyrsynkulmantiellä tuli tuhosi täysin kesämökkikäytössä olevan maapaikan piharakennuksen. Salama iski puuhun, josta tuli levisi vieressä olleeseen saunarakennukseen. Hälytys tuli 14.40 korvilla ja palokunnan saapuessa paikalle oltiin jo täyden palon vaiheessa.

Maaston märkyyden vuoksi ympärillä ollut puusto ja pihan muut rakennukset eivät olleet vaarassa. Kuivalla kelillä isomman palon vaara olisi ollut ilmeinen.

Sulakkeet lentelivät ja pistorasiat paukkuivat myös useissa naapuritaloissa, joten sähkömiehille riittää töitä.

Salama iski puuhun, josta tulipalo sai alkunsa Hyrsynkulmantiellä Ypäjällä.
KUVA: Simo Päivärinta

Hässäkkä alkoi Tammelasta

Pelastuslaitoksen kiireinen iltapäivä alkoi Tammelan Välkkiläntieltä kello 12.25.

Salama iski mökkikäytössä olleeseen taloon vanhaa puhelinlinjaa pitkin. Jakorasian käräyttänyt isku ei aiheuttanut tullipaloa, vaan täräyksestä selvittiin säikähdyksellä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta, mutta paikanpäällä purettiin vain seinärakenteita ja varmistettiin lämpökameralla, ettei tuli jäänyt kytemään rakenteisiin.

Salama iski torninosturiin Forssassa

Salama lennätti sulakkeita ja laittoi pistorasiat savuamaan myös kello 13.10 Ypäjän Ypäjänkyläntiellä. Tästäkin hälytyksestä selvittiin pelkällä tarkastuskäynnillä.

Forssan Viksbergin harjoitusalueella salama iski torninosturiin kello 13.35. Nopean alkusammutuksen ansiosta pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi vain palopaikan tarkistaminen.

Ukkosen aiheuttama jännitepiikki laukaisi automaattihälytyksen Jokioisten kirkolla kello 14:n aikoihin. Kirkko tarkastettiin tarkoin, mutta mitään muuta syytä hälytykselle ei löydetty.

Vesi tulvi Loimaalla kellareihin

Kello 13.45 – 14.30 Loimaalla oli useita vahingontorjuntatehtäviä. Tulipaloja joukossa ei ollut, vaan pelastuslaitos joutui pumppaustöihin kovalla voimalla taivaalta tulleen sadeveden noustua talojen kellareihin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic