Lounais-Häme

Ulkoministeriö, matkatoimistot ja suurlähetystö varoittavat Kreikan Zorba-myrskystä - myrskyalueella on tuhansia suomalaisia

Ateena / Izmir
29.09.2018, 21:22

Ulkomaat

Ulkoministeriö ja Kreikan-matkoja järjestävät matkatoimistot ovat varoittaneet Kreikassa olevia suomalaisia Zorba-myrskystä. Myös Suomen Ateenan-suurlähetystö on julkaissut varoituksen.
Vaikka matkailukausi ei enää ole vilkkaimmillaan, myrskyalueella on parhaillaan tuhansia suomalaisia.
– Vähän aikaa sitten kun otin yhteyttä, siellä tuuli kovasti ja satoi. Ihmiset olivat ihan rauhallisia, kertoo viestintäpäällikkö Laura Aaltonen Tui-matkatoimistosta.
Ainakin Tui, Aurinkomatkat ja Tjäreborg ovat lähettäneet tekstiviestin niille matkailijoille, jotka ovat näiden matkatoimistojen järjestämillä matkoilla Kreikan saarilla.
– Tekstiviesti on oikein hyvä keino, sanoo Tjäreborgin viestintäpäällikköAura Soininen.
Ulkoministeriö puolestaan on varoittanut tekstiviestillä niitä yli 1 300 Kreikassa olevaa suomalaista, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen. Joukossa on sekä omatoimimatkailijoita että maassa asuvia suomalaisia.

Veneretket on peruttu

Matkatoimistojen viesteissä on kehotettu seuraamaan säätä, noudattamaan hotellien ja oppaiden antamia ohjeita ja pysymään mahdollisimman paljon sisätiloissa. Varoitusviestejä on lähetetty lähinnä Kreikassa matkaileville, mutta jonkin verran myös Turkissa oleville matkailijoille.
Merelle suuntautuvat veneretket on peruttu, kerrotaan matkatoimistoista.
Suomen Ateenan-lähetystön mukaan lento- ja laivaliikenteeseen voi olla odotettavissa tilapäisiä häiriöitä. Finnairin mukaan lentoja Kreikkaan tai Turkkiin ei kuitenkaan ole peruttu.
– Tilannetta seurataan koko ajan, mutta ainakaan vielä ei ole tiedossa peruutuksia, kertoo Inka Ikonen Finnairin viestinnästä.

Punainen säävaroitus

Suomen Ateenan-suurlähetystö varoittaa myrskystä Facebook-sivuillaan. Lähetystö kertoo, että Kreikan ilmatieteenpalvelu on antanut punaisen säävaroituksen Attikan, Peloponnesoksen, Joonian saarten, Kykladien ja Kreetan alueille.
Lähetystö kehottaa seuraamaan säätiedotuksia sekä paikallisten viranomaisten tiedotteita ja sivustoja. Se suosittelee myös Kreikassa matkustavia ilmoittamaan tilanteestaan omaisilleen.
Voimakkaan hurrikaanityyppisen syysmyrskyn odotetaan iskevän lounaasta Kreikkaan. Välimerellinen hurrikaani eli medikaani on nimetty Zorbaksi.
Deutsche Wellen mukaan viranomaiset ovat varoittaneet ihmisiä menemästä kaduille, ellei se ole täysin välttämätöntä. Pahiten uhattuina ovat Kreikan länsirannikon saaret. Koulut päätettiin pitää jo eilen suljettuina osassa Kreikkaa.
Myrskyn odotetaan suuntaavan seuraavaksi kohti Turkkia.

https://www.dw.com/en/greece-prepares-for-storm-zorba/a-45668761

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic