Lounais-Häme

Ulkona syöminen alkaa olla suomalaisten arkea – Mihin ruokailijoiden ryhmään sinä kuulut?

Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Ulkona syöminen jo luonteva osa suomalaisten arkea, ilmenee tukkukauppa Kespron Suomalaisten odotukset ravintoloille 2020 -tutkimuksesta.

Hemmottelun tai merkkipäivän juhlimisen sijaan suomalaiset suuntaavat ravintoloihin nyt ensisijaisesti arjen piristämiseksi. Lisäksi useampi kuin joka toinen tekee ravintolakäyntejä spontaanisti.

Suomalaisten ravintola-asiointia kartoittavaan tutkimukseen osallistui lähes tuhat suomalaista kuluttajaa.

– Suomalaisessa ruokakulttuurissa on selvästi saavutettu vaihe, jossa ulkona syömisestä on tullut osa päivittäistä arkea. Se ei ole enää vain merkkipäivän juhlimista tai satunnaista hemmottelua. Jopa 67 prosenttia kertoo tärkeimmäksi ulkona syömisen syyksi arjen piristämisen, Kespron aluejohtaja Jerry Tiittala kertoo tiedotteessa.

Käytännönläheisyys painaa ravintolan valinnassa

Ravintola-asioinnissa korostuu käytännönläheisyys, mikä näkyy Tiittalan mukaan kuluttajien valintakriteereissä.

– Ravintolan valintaan vaikuttavista tekijöistä kärkeen nousi hyvä hinta-laatusuhde, joka vaikutti valintaan 83 prosentilla suomalaisista. Kätevä sijainti nousi toiseksi suurimmaksi tekijäksi ja kolmanneksi asioinnin helppous. Ruoan ensiluokkainen laatu tuli näiden jälkeen, Tiittala toteaa.

Peräti 71 prosenttia suomalaisista kertoo, ettei ole enää palannut ravintolaan, kun ruoka ei ole vastannut heidän odotuksiaan. Moni hakee aktiivisesti tietoa ravintolasta ennakkoon. Nuorten tiedonhaussa korostuvat erityisruokavaliot. Esimerkiksi kasvisruokavaliosta he hakevat tietoa suhteessa koko väestöön selvästi enemmän.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti