Lounais-Häme Tammela

Ulkopaikkakuntalaisetkin saavat jatkossa vuokrata Tammelasta venepaikan – Kunta ottaa 1.6. käyttöön kolme hintaluokkaa

Kunnassa 1.6. käyttöön kolme hintaluokkaa venepaikkojen vuokraukseen.
Tammelan kunta muuttaa venepaikkojensa vuokrauskäytäntöjä. Kuva: Seppo Pessinen
Tammelan kunta muuttaa venepaikkojensa vuokrauskäytäntöjä. Kuva: Seppo Pessinen

Tammelan tekninen lautakunta päätti, että venepaikkojen vuokraus sallitaan jatkossa myös ulkopaikkakuntalaisille korotettuun vuokrahintaan. Tammelan kunta ottaa käyttöön kolme hintaluokkaa:

1. luokka on varattu kunnassa vakituiseen asuville ja he maksavat perusvuokraa.

2. luokkaan kuuluvat kunnassa kiinteistön omistavat (kesäasunnot ja toissijaiset asunnot), jotka maksavat perusvuokraa ja päälle 50%.

3. luokassa ovat ulkopaikkakuntalaiset ilman kiinteistön omistusta Tammelassa. Heillä venepaikka maksaa perusvuokran tuplana (+100%).

Lautakunta päätti, että voimassaoleva hinnoittelu tarkistetaan siten, että nostetaan venepaikkavuokra (1. hintaluokka) nykyisestä 50 eurosta 60 euroon (sis. alv 24%). Muiden hintaluokkien vuokrahinnat ovat tällöin: 2. luokka 90€ (sis. alv 24%) ja 3 .luokka 120€ (sis. alv 24%).

Uudet venepaikkojen hinnoitteluperusteet tulevat voimaan 1.6.2020 alkaen.

Mikäli soutuvenepaikat täytyvät, kunta ottaa käyttöön jontuslistan, jossa kunnassa vakituiseen asuvat saavat etuajo-oikeuden listan kärkeen.

Venepaikkojen vuokrauksen sopimuskausi muuttuu alkavaksi kesäkuun alusta ja päättyy seuraavan vuoden toukokuuhun. Samalla laskutus muuttuu tehtäväksi ennen kauden aloitusta.

Vuokrasopimuksiin lisätään myös ehto vuokrapaikan pitämisestä siistinä, jonka laiminlyönti on jatkossa myös vuokrasopimuksen irtisanomisen peruste.

Tammelan kunnalla on tällä hetkellä soutuveneille Pyhäjärven ja Kaukjärven rannoilla yhteensä 219 paikkaa, tämän lisäksi Pappilanrannassa on moottoriveneille 13 laituripaikkaa. Soutuvenepaikkoja on tällä hetkellä vapaana 30 prosenttia eli 66.

Yksi syy vajaakäyttöön on se, että venepaikan vuokrausehtona on ollut vakituinen osoite paikkakunnalla.

Tammelalla on venepaikkoja mm. Mansikkaniemessä, Heikkilässä, Pappilanrannassa, Järvilehdossa ja vanhainkodin rannassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic