Lounais-Häme Forssa

Ulosottovirasto auki Forssassa kolme tuntia keskiviikkoisin – Muutos tulee voimaan ensi viikolla

Henkilökohtainen palvelu supistuu yhteen päivään Forssan toimistossa. Palvelut keskitetään Hämeenlinnaan ja Riihimäelle.
Ulosottovirasto palvelee puhelimitse, kirjeitse, sähköpostitse ja maakunnan muissa kaupungeissa. Forssassa viranhaltija on paikalla vain keskiviikkoisin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kanta-Hämeen ulosottoviraston palvelut heikkenevät ensi viikosta lähtien Forssassa. Rautatienkadun toimipiste palvelee asiakkaita kasvokkain viikosta 4 lähtien enää vain keskiviikkoisin kello 9–12.

Muina aikoina viranomaisen tavoittaa puhelimella, sähköpostilla ja kirjeitse.

Palvelu ja kihlakunnan ulosottomiehen virat keskitetään Hämeenlinnan ja Riihimäen yksiköihin.

– Tämä on taas yksi seutukuntaa koskeva kylmäävä päätös. Maakunnan seutukunnilla ei tällä menolla ole tulevaisuutta, jos kaikki keskitetään Hämeenlinnaan, toteaa kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), joka teki oikeusministeri Antti Häkkäselle asiasta kirjallisen kysymyksen.

Anttila penäsi Häkkäseltä toimenpiteitä keskittämisen estämiseksi.

Häkkäsen mukaan Forssan seudun ulosottoasioita hoitavan Hämeenlinnan kihlakunnanulosottomiehen Forssassa käyntiä vaativat tehtävät pyritään päällikön mukaan keskittämään tietylle viikonpäivälle.

– Kyseinen ulosottomies olisi tarvittaessa myös henkilökohtaisesti paikan päällä tavattavissa. Selkeä valtaosa ulosoton asiakkaiden yhteydenpidosta ulosottoviranomaisiin tapahtuu kuitenkin puhelimella, sähköpostilla ja kirjeitse, Häkkänen muistutti vastauksessaan

Valtakunnanvuodin virasto toteutti vuonna 2016 touko–kesäkuussa asiakaskäyntiseuranta kolmen viikon ajalla kaikissa ulosottovirastojen toimipaikoissa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Forssan osalta tulos oli se, että toimipaikassa kävi keskimäärin 4,9 asiakasta päivässä.

– Suuri osa käynneistä voitiin hoitaa muun asiakaspalvelun kautta ilman tarvetta ottaa yhteyttä ulosottomieheen, Häkkänen vastasi.

Forssassa on kaksi kihlakunnanulosottomiehen virkaa. Aiemmin eläkkeelle jääneen kihlakunnanulosottomiehen virka on täytetty viraston Riihimäen toimipaikkaan. Toinen Forssan kihlakunnanulosottomies jää eläkkeelle 1. helmikuuta. Näiden kahden viran hoito siirtyy hoidettavaksi Hämeenlinnan toimipaikasta.

Asiasta on päättänyt Kanta-Hämeen johtava kihlakunnan vouti. Taustalla on ulosottotoimen tulossa oleva organisaatiomuutos, jossa Forssan toimipaikkaa uhkaa lakkautus. Lopettaminen on helpompaa, jos virkoja ei ole sidottu Forssaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic