Lounais-Häme Lounais-Häme

Unelmien liikuntapäivä lähestyy – järjestä oma tapahtuma tai katso menovinkit Lounais-Hämeeseen

Unelmien liikuntapäivänä polkujuoksua pääsee kokeilemaan Eerikkilässä ja Ypäjän Hevosopistolla. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Unelmien liikuntapäivänä polkujuoksua pääsee kokeilemaan Eerikkilässä ja Ypäjän Hevosopistolla. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Unelmien liikuntapäivää vietetään perjantaina 10. toukokuuta. Kyseessä on liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, jolloin Suomessa järjestetään satoja kaikille avoimia liikuntatapahtumia.

Tapahtumien järjestämiseen osallistuu iso joukko urheiluseuroja, yhdistyksiä, yrityksiä, päiväkoteja ja kouluja sekä yksityishenkilöitä ympäri Suomen.

– On hienoa nähdä, millainen luovuus ja tapahtumien kirjo Unelmien liikuntapäivässä on. Tänä vuonna myös monet työnantajat, kuten OP, Lidl ja HUS, tuovat hauskoilla tavoilla liikettä työntekijöittensä päivään. Lisäksi erityisryhmät on otettu upeasti huomioon monissa tapahtumissa. Jokainen taatusti löytää päivän tapahtumien joukosta oman tapansa liikkua ja innostusta liikkumiseen vuoden muinakin päivinä, kertoo liikunnallisen elämäntavan erityisasiantuntija Matleena Livson tapahtumaa koordinoivasta Suomen Olympiakomiteasta.

 

Tämän vuoden Unelmien liikuntapäivän teemana on “eri-ikäiset yhdessä liikkeellä”. Eri-ikäisten yhteisellä liikkumisella on tutkitusti positiivisia vaikutuksia: yhdessä liikkuminen lisää suvaitsevaisuutta ja oppimista sekä lievittää yksinäisyyttä.

– Haluamme kannustaa kaikenikäisiä liikkumaan yhdessä. Unelmien liikuntapäivänä se voi tarkoittaa esimerkiksi aikuisten osallistumista lasten harjoituksiin, isovanhempien kutsumista mukaan liikkumaan tai vaikkapa työyhteisön yhteistä kävelypalaveria, Livson jatkaa.

Unelmien liikuntapäivänä kuka tahansa voi ideoida ja järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman. Se kannattaa ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän verkkosivujen karttapalveluun, jotta osallistujat löytävät paikalle.

Kaikkien tapahtumajärjestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

 

Lounais-Hämeessä Unelmien liikuntapäivää vietetään ainakin Urjalassa, Ypäjällä ja Eerikkilässä.

Urjala osallistuu teemapäivään isosti järjestämällä koko kunnan hyvinvointipäivän, joka toteutetaan yhteistyössä kunnan, kolmannen sektorin, yritysten ja vapaaehtoisten kanssa. Aamupäivän toritapahtuma, jonka ohjelmassa on muun muassa toritanssit ja tietoiskuja, on suunnattu varttuneemmalle väelle. Yhtenäiskoulun iltatapahtumassa on kaikenikäisille ja erityisesti perheille sopivaa tekemistä, kuten leikkimaa, temppurata, terapeuttista tanssia ja avoimet ovet kuntosalilla.

Ypäjän Hevosopistolla pääsee Unelmien liikuntapäivänä kokeilemaan ratsastusta maneesissa, ravihevosen ajamista ja polkujuoksua sekä toiminnallista treeniä ja joogaa kuntosalilla. Kypärän voi lainata opistolta, joten varusteeksi riittävät vesipullo ja sopiva vaatetus.

Hämeen Luontokeskuksessa Eerikkilässä liikunnan iloa haetaan luonnosta. Teemapäivänä luvassa on sup-lautailua, jousiammuntaa, temppurata, kuntoilurata, perhetreeniä, joogaa ja polkujuoksua perheille. Uuden Ruostejärven sillan avajaisiin järjestetään pieni patikointi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat