Lounais-Häme Jokioinen

Uniikkeja joulukortteja ja roskista tehtyjä tuotteita – Jokioisten keskustaan avautui kahdeksi viikoksi erilainen joulupuoti

Jokioisten Keskuskadun varteen avautui Joulutaika-liike, jossa myydään perinteisten joulutavaroiden lisäksi muun muassa loitsukynttilöitä ja roskista tehtyjä tuotteita.
Tara Rantasella (vas.), Soile Kujalalla ja Aila Rantasella oli kesällä yhteisnäyttely Tammelassa, nyt kolmikko pani pystyyn joulupuodin Jokioisille.

Soile Kujala on tuonut myyntiin muun muassa sata uniikkia postikorttia, maalauksia, kransseja ja korvakoruja, Aila Rantanen kipsi- ja lasitöitä sekä maalattuja kukkapurkkeja.

Jokioisilla vanhoihin kukkakaupan tiloihin ositteeseen Keskuskatu 14 avautuneessa Joulutaika-liikkeessä myytävät tuotteet ovat lähes pelkästään yksittäiskappaleita ja käsintehtyjä.

– Toisen roska on minun aarteeni, Aila Rantasen tytär Tara Rantanen taas kertoo.

Rantanen tarkoittaa sitä myös kirjaimellisesti. Hän tekee muutoin jätteisiin joutuvista tuotteista taidetta ja käyttöesineitä.

– Olen työstänyt myyntiin esimerkiksi polkupyörän vanteita ja vanhoja sateenvarjoja. Muoviroskasta olen tehnyt lampunvarjostimia ja roskikseen menevästä pahvista pieniä linnunpönttöjä.

Joulutaika-puoti avautui maanantaina. Joka päivä kahden viikon ajan avoinna olevassa liikkeessä on Rantasten ja Kujalan lisäksi tuotteita myös kuudelta muulta kädentaitajalta Forssan, Hämeenlinnan ja Rauman seuduilta.

Muut kädentaitajat ovat tuoneet tavaransa puotiin esille, ja Joulutaian taustalla oleva kolmikko eli Rantanen, Rantanen ja Kujala myy niitä.

Joulumyyjäisiä ja -kauppoja on Forssan seudullakin joulun alla useita, mutta järjestäjätrio vakuuttaa, että Joulutaika erottuu joukosta.

– Ihmiset varmaan yllättyvätkin, kun astuvat tänne sisään, Aila Rantanen kuvailee.

– Jo tavarat ovat näkemisen arvoisia, Soile Kujala jatkaa.

Mukana on perinteisempiä joulutavaroita, mutta joukossa on myös esimerkiksi sisustustavaraa sekä erikoisempia tuotteita loitsukynttilöistä lähtien.

Järjestäjäkolmikosta Aila Rantanen asuu Forssassa, Soile Kujala Rauman lähellä sijaitsevassa Ihodessa ja Tara Rantanen Hämeenlinnassa.

Aila Rantasella ja Soile Kujalalla on ollut useita näyttelyitä yhdessä, ja he ovat tunteneet toisensa jo vuosikymmeniä. Alkukesällä Aila ja Tara Rantasella sekä Soile Kujalalla oli yhteisnäyttely myös Tammelan kunnantalolla.

Forssan seutu on muutenkin koko kolmikolle tuttu. Kujala asui aiemmin Loimaalla ja Rantasten sukua asuu myös seudulla – itse asiassa hyvinkin lähellä.

Aila Rantasen serkku nimittäin asustelee samassa talossa, jossa Joulutaika sijaitsee.

– Hänen kauttaan pääsimme näihin tiloihinkin, Aila Rantanen hymyilee.

Jokioisilla on tulossa joulun alla myös toinen pop up -kauppa, sillä lähes suoraan Keskuskadun toisella puolella vanhoissa pankin tiloissa avautuu maanantaina 10.12. pop up -myymälä, jossa on tarjolla muun muassa sisustustuotteita ja vaatteita. FL

Joulutaika-puoti Keskuskatu 14:ssä auki su 9.12. asti, ma–to klo 11–17 ja pe–su klo 12–20, myös itsenäisyyspäivänä.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat