Lounais-Häme Tammela

Unikeoksi valittiin iloinen kyläaktiivi – Raija Hovilan elämänfilosofiakin ansaitsee kunniamaininnan

Raija Hovilalle on tärkeää tehdä pieniä hyviä tekoja muille ihmisille. Hän haluaa levittää hyvän mielen ja liikunnan ilosanomaa.
Tänä vuonna Portaan unikeoksi kastettiin Raija Hovila. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tänä vuonna Portaan unikeoksi kastettiin Raija Hovila. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelalainen Raija Hovila hääräili Unikeontorin letunpaistopisteellä juuri ennen kun Portaan vuoden unikeko julkistettiin.

– Pitää mennä päivystämään lounasta. Siellä jäi kurkkusalaatin teko kesken, Hovila huikkasi muille ja lähti paikalta.

Tytär Minna Hovila-Myllylä komensi äitinsä takaisin.

– Olet nyt kerrankin paikalla, kun unikeko valitaan, hän sanoi.

Äiti pyöritteli silmiään, mutta syy hänen läsnäolonsa tärkeydelle alkoi hiljalleen valjeta, kun juontaja luotteli vuoden unikeon ominaispiirteitä. Ne viittasivat kaikki Hovilaan.

– Olihan tämä yllätys. En yleensä pidä siitä, että minut nostetaan jalustalle. Joka tapauksessa valinta alkaa itkettää. Kiitokset kaikille valintaan vaikuttaneille, Hovila sanoi saatuaan unikeon kasteen.

Kunkin vuoden unikeon valitsee kolme aiempaa unikekoa. Tänä vuonna päätös oli täysin yksimielinen. Hovilaa kuvailtiin iloiseksi aktiiviksi, joka järjestää erilaisia tapahtumia. Hovila on tunnettu myös Portaan koulun epävirallisena koulumummuna ja liikunnan ilosanoman välittäjänä.

Myös Hovilan elämänfilosofia ansaitsee kunniamaininnan. Hänen elämäänsä johdattaa ajatus siitä, että yksi ihminen voi omalla asenteellaan ja toimillaan vaikuttaa ympäristöönsä. Hovila pyrkii tekemään pieniä hyviä tekoja, joiden kautta välittää hyvää mieltä.

– Muita ihmisiä ei voi muuttaa, mutta itse voi suhtautua asioihin myönteisesti, auttaa ja nauttia toisten ilosta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat