Lounais-Häme

UPM jatkoi tulosparannustensa sarjaa - yhtiö nosti myyntihintojaan

Helsinki
24.10.2018, 13:02

Talous

Metsäyhtiö UPM onnistui korottamaan hintojaan heinä-syyskuussa lähes kaikissa liiketoiminnoissaan, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jussi Pesonen.
– Kaiken kaikkiaan UPM on erinomaisessa kunnossa ja valmis tarttumaan biotalouden tarjoamiin rajattomiin mahdollisuuksiin luoda arvoa ja kasvattaa liiketoimintaa, Pesonen sanoo.
UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto nousi heinä-syyskuussa 20 prosenttia 420 miljoonaan euroon. Vuosi sitten voitto oli 351 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 6 prosenttia 2,65 miljardiin euroon.
Pesonen pitää UPM:n kolmannen vuosineljänneksen tulosta erinomaisena. Hänen mukaansa yhtiön kuudesta liiketoiminta-alueesta viidessä hinnankorotukset riittivät kompensoimaan nousseet tuotantokustannukset.
Pesonen kertoo tulostiedotteessa, että eniten tulostaan paransi sellu-, biopolttoaine- ja sahayksikkö UPM Biorefining. Papereissa tulos oli hyvä ja vakaa, sillä yhtiö onnistui kompensoimaan nousseet tuotantokustannukset ja alemmat toimitusmäärät hintojen korotuksilla.
Tarrapaperi- ja vaneriyksiköt onnistuivat niin ikään kattamaan kustannusten nousun korottamalla hintoja. Ainoastaan erikoispaperiyksikön tulos laski.

Uudet hankkeet etenevät

Yhtiön uusista hankkeista Uruguayn toisen sellutehtaan valmistelut etenevät. Pesosen mukaan rannikolle johtavan rautatien kilpailutus on loppuvaiheessa ja tarjouskilpailu sataman osalta on alkanut. UPM on toimittanut tehtaan ympäristö- ja yhteiskuntavaikutusten arvioinnin viranomaisille.
– Seuraavaksi odotamme konkreettisia edistysaskelia liittyen infrastruktuurin rakentamiseen ja työehtokäytäntöihin, Pesonen kertoo.
Uruguayn uuden tehtaan kapasiteetti olisi 2 miljoonaa tonnia sellua vuodessa. UPM:llä on jo suuri sellutehdas Fray Bentosissa Uruguayssa.
Valmistelut jatkuvat myös teollisen mittakaavan biokemikaalijalostamon rakentamiseksi Saksaan. Lisäksi UPM on arvioinut biojalostamon rakentamista Kotkaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic