Lounais-Häme

Urheilun kultainen ansioristi jääkiekkovalmentaja Alpo Suhoselle, tunnustuksia 187 ansioituneelle

Tunnustuksia yhteensä 187 ansioituneelle. Saajien joukossa somerolainen Jouni Oksanen.
Valmentaja Alpo Suhoselle myönnettiin liikunnan ja urheilun ansioristi kullattuna. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen on saanut tunnustusta ansioitumisestaan liikuntakulttuurin ja urheilun parissa. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho myönsi hänelle kultaisen ansioristin.

Ministeri myönsi yhteensä 187 ansioristiä ja -mitalia ansioituneille henkilöille.

Ansioristin kultaisena saivat Suhosen lisäksi muiden muassa jääkiekkovalmentajat Hannu Aravirta ja Hannu Jortikka, olympiavoittaja Pertti Ukkola, painivalmentaja Toivo Sillanpää, olympiamitalisti Juha Hirvi, entinen jääkiekkopuolustaja Timo Jutila, muodostelmaluisteluvalmentaja Anu Oksanen, selostajalegenda Anssi Kukkonen sekä emeritusprofessori Kimmo Suomi.

Kultaisia ansioristejä myönnettiin 26, ansioristejä 49, ansiomitaleja kullatuin ristein 78 ja ansiomitaleja 34 kappaletta.

Ansiomitalin kullattuna sai muiden muassa somerolainen Jouni Oksanen Suomen Lentopalloliiton anomuksesta.

Vuosittaiset ansiomerkit myönnetään suomalaisen liikunnan ja kulttuurin parissa ansioituneille henkilöille liittojen ja seurojen ehdotusten perusteella. Ansiomerkkejä on neljä: ansioristi kultaisena, ansioristi, ansiomitali kullatuin ristein sekä ansiomitali.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Käytäntö on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin (1854–1932) syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta. Hän oli suomalainen urheiluvaikuttaja ja professori.

Lue myös:

Alpo Suhonen: ” Oikean asenteen löytyminen ja Suomen nousu huipulle on pitkän kehityksen tulos”

 Mikä se elämän tarkoitus olikaan? – 70 vuotta täyttävä Alpo Suhonen tietää vastauksen

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic