Lounais-Häme Somero

Urheilutien asukkaat haluavat tien poikki – Lautakunnan mukaan tehdyt toimet ovat riittäviä

Urheilutien liikennettä on vuosien varrella pyritty hillitsemään ajohidastein ja liikennemerkein, mutta asukkaiden mukaan teho ei ole ollut riittävä.

Someron keskustassa sijaitsevan Urheilutien häiritsevää, erityisesti yöaikaista liikennettä on puitu Somerolla vuosia. Tielle rakennettiin ajohidaste jo vuonna 2005. Kymmenen vuotta myöhemmin tielle lisättiin muun muassa pihoihin ajon salliva moottoriajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkki.

Tehdyt toimenpiteet eivät ole tien asukkaita tyydyttäneet, vaan tekniselle toimelle on esitetty vaatimus läpikulun estämisestä liikennejärjestelyin.

Urheilutien asukkaat ovat olleet vuosien varrella aiheesta yhteydessä myös poliisiin, mutta heidän kirjelmänsä mukaan yhteydenotot eivät ole tilannetta muuttaneet.

Lautakunta totesi aiemmin tehdyt toimenpiteet riittäviksi. Tätä perusteltiin vuonna 2019 tehdyllä liikennelaskennalla, jonka mukaan liikenne yöaikaan on vähäistä, eikä poikkea normaalista katuliikenteestä. Tien katkaiseminen vaatisi kaavamuutoksen. Alueella on voimassa asemakaava ja kaavassa on osoitettu asemakaavatie. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic