Lounais-Häme Urjala

Urjala aikoo tumpata ja ryhtyä savuttomaksi kunnaksi

Urjala haluaa lopettaa sauhuttelun.

Urjala aikoo tumpata ja ryhtyä savuttomaksi kunnaksi ja työyhteisöksi. Ennen kuin kunta voi liittyä valtakunnalliseen projektiin, se tarvitsee tukun lausuntoja päätöksensä tueksi.

Urjalan kunnanhallitus pyytää lausunnot nuorisovaltuustolta. vanhusneuvostolta, kunnan työsuojelutoimikunnalta ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmältä.

Savuttomuus on ollut usein esillä Urjalan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmässä. Savuton kunta -ohjelmasta on viimeksi kesäkuussa 2018 oltu yhteydessä Urjalan kuntaan ja toivottu sen liittymistä mukaan savuttomien kuntien joukkoon.

 

Suurin osa suomalaisista asuu savuttomuuspäätöksen tehneissä kunnissa. Manner-Suomen kunnista 98 prosenttia on valinnut savuttomuuden. 265 kuntaa on tehnyt savuttomuuspäätöksen ja 24 valmistelee sitä.

Lisäksi mukana on 256 muuta työnantajaa esim. yritystä, järjestöä tai oppilaitosta.

Työyhteisöjen savuttomuuspäätös tukee työntekijöiden terveyttä ja vahvistaa motivaatiota tupakkatuotteiden käytön lopettamiseen.

Projektin päätavoitteena on, että kaikki Suomen kuntaorganisaatiot ja muut julkisella rahoituksella toimivat organisaatiot ovat savuttomia työnantajia noudattaen savutonta toimintakulttuuria. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic