Lounais-Häme

Urjala aloittaa kansanedustajien lobbauksen riista-aidasta

Peurakolarien riski on tunnetusti Urjalassa valtatie 9:llä poikkeuksellisen suuri, ja siihen asiaan kunnassa halutaan nyt muutosta toden teolla.

Joulukuussa Urjalan kunta teki Pirkanmaan ely-keskukselle kirjallisen esityksen, jonka mukaan riista-aidan rakentaminen valtatie 9:lle Urjalan kunnan alueelle olisi toteuttamiskelpoinen hanke. Tiistaina kunnan edustajat keskustelivat kasvotusten ely-keskuksen virkamiesten kanssa vaihtoehdoista.

-Ely-keskus on kiinnostunut asiasta, koska peurakolarien runsas määrä Urjalassa on siellä tiedossa. Ongelma on se, että elyllä ei ole määrärahoja riista-aitojen rakentamiseen, kunnanjohtaja Hannu Maijala sanoo.

 

Ely-keskus tarvitsee siis riista-aidan toteuttamiseen erillistä määrärahaa liikenneministeriön suunnasta. Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) vieraili puolitoista viikkoa sitten Sastamalassa ja Vesilahdella, joissa on samoja ongelmia valkohäntäpeurojen kanssa.

-Berner suhtautui kuulemma asiaan vakavasti ja ely-keskuksella oltiin luottavaisia, että ministeriö voisi myöntää määrärahaa riista-aidoille. Yritämme sitä jo tälle vuodelle, mutta realistisempi lienee vuosi 2019, Maijala kertoo.

Ely-keskus on Maijalan mukaan yhteydessä liikenneministeriöön. Urjalan kunta aikoo lobata pirkanmaalaisia kansanedustajia – elyn virkamiehiltä yhteydenotto kansanedustajiin on kielletty.

-Meillä Urjalassa ei omaa kansanedustajaa ole ja naapurikuntien edustajilla on omat murheensa, mutta yritetään. Loimaalla riista-aidan rakentamiseen on saatu rahaa ja käsittääkseni siellä kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä (kesk.) on tehnyt vahvaa työtä taustalla. Ely-keskuksen virkamiehet kehottivat meitä käyttämään samaa taktiikkaa, Maijala toteaa.

Maijalan toiveissa on, että riista-aidan rakentaminen aloitettaisiin kriittisimmältä paikalta kirkonkylältä Lehmussuon eritasoliittymästä ja sitä jatkettaisiin parin kilometrin verran Tampereen suuntaan. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/45085-urjala-esittaa-riista-aitaa-valtatie-9lle

 

Uusimmat

Fingerpori

comic