Lounais-Häme Urjala

Urjala haluaa lisää riista-aitaa – Tiesuunnitelma valmistuu joulukuussa

Rakentamistyö on alustavasti suunniteltu aloitettavaksi vuoden 2020 aikana.
Valtatielle 9 aiotaan rakentaa riista-aitaa Urjalan keskustan kohdalle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Valtatielle 9 aiotaan rakentaa riista-aitaa Urjalan keskustan kohdalle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Riista-aidan rakentamista suunnitellaan valtatielle 9 Urjalan keskustan kohdalle. Eläinonnettomuuksien vähentämiseen ja parempaan liikenneturvallisuuteen tähtäävä tie- ja rakennussuunnittelu käynnistyi lokakuussa 2019. Kunnanhallitus päätti merkitä riista-aidan suunnittelun tilanteen tietoonsa saatetuksi.

Tiesuunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa 24.10.2019 klo 17.30–19 Urjalan kunnantalon valtuustosalissa. Tiesuunnitelma valmistuu joulukuussa 2019, minkä jälkeen se lähetetään lain mukaiseen käsittelyyn. Liikennejärjestelmistä ja maanteistä annetun lain mukaisessa käsittelyssä tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta ja Urjalan kunnalta.

Ennen lausunnon antamista kunta asettaa tiesuunnitelman nähtäville, jolloin suunnitelmaan on mahdollisuus jättää muistutuksia. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Tiesuunnitelman valmistumisen jälkeen laaditaan erillinen rakennussuunnitelma helmikuun 2020 loppuun mennessä. Rakentaminen voidaan käynnistää, kun Traficom on antanut tiesuunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Rakentamistyö on alustavasti suunniteltu aloitettavaksi vuoden 2020 aikana.

Urjalan kunnanhallitus oli joulukuussa 2017 tehnyt kirjallisen esityksen Pirkanmaan Ely-keskukselle riista-aidan rakentamisesta valtatielle 9 Urjalan kunnan alueella. Esitys perustui siihen, että vuosi 2017 oli Urjalan kunnan alueella ennätyksellinen hirvieläinonnettomuuksien osalta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic